Udruženje redovno pomaže migrantima koji se privremeno nalaze na prostoru BiH, tako što im svakodnevno obezbeđuje obroke, a u ponedeljak 10. decembra iz udruženja je isporučeno čak 4 tone hrane za oko 500 ljudi, koji se nalaze u kampu Ušivak.

Udruženje iz Sarajeva je jedno od najaktivnijih u BiH kada je u pitanju pomoć socijalno ugroženim građanima, uključujući samohrane roditelje, porodice bez redovnih primanja, decu bez roditeljskog staranja, osobe sa invaliditetom i ljude teškog zdravstvenog stanja. Od ove godine, Pomozi.ba je takođe pokrenulo i incijativu za pomoć migrantima, putem koje je do sada obezbeđen smeštaj na 3 lokacje, za oko 300 ljudi. Ovim ljudima je takođe obezbeđena i medicinska i, pravna pomoć, donirana odeća i obuća i sve ostalo što je potrebno tokokm njihovog boravka u BiH.

“Trenutno smo fokusirani na kasarnu Ušivak. Zahvalni smo što smo imali stvarno dosta donacija, što od društveno odgovornih kompanija, što od ljudi koji pomoć direktno donose na našu adresu”, rekao je Hajrudin Solak, ispred udurežnja Pomozi.ba.

On je takođe pozvao sve građane da nastave da doniraju, hranu, odeću i higijenske proizvode, i podsetio da se donacije mogu predati svakoga dana od 10h do 18h, na adresi udruženja, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8.