Nije važno koliko možete da donirate ili koliko godina imate – možete da napravite veliku promenu, a neko će to umeti da prepozna. NLB banka je izabrala osmogodišnju Elenu Kadiju, pobednicu konkursa “NLB Crtaj, štedi i pobijedi” organizovanom u oktobru 2017. godine, za počasnu članicu tima za raspodelu sredstava za donacije NLB banke zajednici, kao odraz usmerenosti banke da podrži humane pojedince i promociju filantropskih vrednosti.

Elena Kadija, učenica osnovne škole Lovćenski partizanski odred na Cetinju, pobedila je prošle godine na likovnom konkursu, u kategoriji učenika od 8 do 14 godina, koji je banka organizovala  povodom obeležavanja nedelje štednje. Za najbolji rad dobila je nagradu u iznosu od 200 EUR, a ona je odlučila da taj novac pokloni Sofiji Sušić, četvorogodišnjoj devojčici iz Nikšića, kako bi joj se omogućile neophodne medicinske intervencije i lečenje.

Sofija boluje od  izuzetno retkog oboljenja u razvoju mozga – lisencefalije, pored toga se bori i sa Westovim sindromom koji spada u najteže oblike epilepsije i ova donacija joj je, pored svih ostalih, omogućila da prikupi potrebna novčana sredstva i nastavi svoju borbu za život i zdravlje.

Iako mala, Elena je pokazala da razume važnost pomaganja drugima, a NLB banka da prepoznaje ulogu zajednice u usmeravanju njihove stategije društvene odgovornosti.