Stipendije su dodeljene studentima u teškim materijalnim situacijama 21. septembra. Izbor 70 studenata je napravljen na osnovu stanja potrebe, kao i akademskog uspeha.

Fondacija Leoron je neprofitna organizacija iz Skoplja, koja je deo Leoron Instituta iz Dubaija. Misija fondacije je uklanjanje socijalnih razlika iz obrazovnog sistema i omogućavanje podjednakog pristupa visokom obrazovanju za sve građane.

“Misija Fondacije Leoron jeste promocija akademskog razvoja unutar zajednica u kojima radimo. Sigurna sam da će svako od vas doprineti ovoj misiji radom za dobrobit našeg društva i zajednice u kojoj živimo", rekla je Valjeta Jusfi, direktorka Leoron Fondacije.

Odabir stipendista nije bio lak, obzirom da je fondacija primila preko 700 prijava. Kriterijumi za odabir studenata su bili socijalno i ekonomsko stanje, kao i akademski uspeh. Ukupna vrednost dodeljenih stipendija je oko 70.000 EUR (4.300.000 MKD).

Fondacija planira da nastavi sa pružanjem boljih prilika za obrazovanje deci i mladima u Makedoniji, kroz različite inicijative. Fondacija je pored toga u poslednjih 18 meseci pružala podršku i SOS Dečijem selu.