Jakne su donirane Dnevnom centru za decu koja žive na ulici - Šuto Orizari i prihvatilištu za beskućnike Vizbegovo.

Sa nekoliko hladhih novembarskih dana koji su iza nas i još hladnog vremena koje nam tek predstoji, donacija Mlekare Zdravlje (Млекара Здравје) stigla je baš na vreme. Putem inicijative Zdavlje u tvojoj ruci (Здравје во твои раце) jakne su donirane ljudima bez doma koji koriste usluge prihvatilišta Vizbegovo (времениот објект за лица со поддржано живеење - Визбегово).

Jakne su takođe pristigle i u Dnevni centar Šuto Orizari (Дневен Центар за деца на улица - Шуто Оризари), koji vodi Udruženje za zaštitu prava deteta (Здружението за заштита на правата на детето). Ova organizacija postoji od 1998. i nedavno je obeležila 20-togodišnjicu postojanja. 

Putem različitih aktivnosti, organizacija radi na zaštiti i unapređenju prava dece u Makedoniji. To takođe podrazumeva i rad sa njihovim porodicama, često pripadnicima marginalizovanih grupa, kako bi se prava i status dece poboljšao i unutar same zajednice.

Jedan od njihovih najvećih projekata, Dnevni centar, započeo je sa radom 2006. Na ovom mestu deca koja žive ili rade na ulici mogu da provedu kvalitetno vreme učestvujući u različitim edukativnim i kreativnim radionicima i aktivnostima. U centru deca takođe mogu da dobiju hranu i toplu odeću. 

"Mi konstantno pratimo koje su potrebe građana kojima treba pomoć, i u kontinuitetu doprinosimo i dajemo bezrezervnu podršku inicijativama humanitarnog karaktera, ovoga puta donacijom zimski jakni", naveli su iz kompanije.