Podrška borbi protiv bolesti COVID-19 i dalje je dominantna filantropska i donacijska tema.

U našem tjednom pregledu vijesti o davanjima saznajte više o akcijama i dobrim djelima podrške borbi protiv bolesti COVID-19 u proteklih nekoliko dana.  

Donacija bolnici u Užicu

ES komerc, kompanija iz Prijepolja, donirala je robu u vrijednosti od 313 tisuća dinara Zdravstvenom centru Užice za podršku pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19 i zdravstvenom osoblju bolnice. 

U ovim vremenima bitna je humanost i ljudski gest, sto su vlasnici ove kompanije pokazali nebrojeno puta, rekao je tom prilikom ravnatelj Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

 

 

Donacija bolnici u Varaždinu

Potaknuta lošom epidemiološkom situacijom i stalnim porastom broja zaraženih u Varaždinskoj županiji Grupa Vindija donirala je respirator Općoj bolnici Varaždin.

Vidnija je usto dala donaciju proizvoda i Općoj bolnici Varaždin i Županijskoj bolnici Čakovec u kojoj se također liječi veliki broj pacijenata tijekom pandemije.

Donacija kompanije Alma Ras pacijentima COVID bolnice

Kompanija Alma Ras donirala je 150 pidžama u vrijednosti od 4.500,00 konvertibilnih maraka pacijentima COVID odjela Opće bolnice prim.dr. Abdulah Nakaš.

Samira Hajdarević, pomoćnica ravnatelja za ekonomske i financijske poslove, zahvalila je u ime pacijenata kompaniji Alma Ras na donaciji.

 

 

 

 

20 000 zaštitnih maski donirano općini Ilidža

Kompanija Dolfarm d.o.o. donirala je 20 000 jednokratnih zaštitnih maski općini Ilidža.

Služba civilne zaštite općine Ilidža podijelit će maske Domu zdravlja Ilidža, liječnicima obiteljske medicine, policiji i građanima.

I kompanija ITR d.o.o. dala je donaciju općini Ilidža – 150 litara dezinficijensa. Radi se o koncentratu namijenjenom dezinfekciji javnih prostora, hodnika i površina u  javnim ustanovama, a rastvorom se dobiva 150 000 litara dezinfekcijske tekućine.

Još jedna je donacija došla od Udruženja osoba s invaliditetom Blažuj. Donirali su 120 ručno rađenih vizira.

4000 zaštitnih maski osnovnoškolcima općine Čair

Farmaceutska kompanija Zigin donirala je 4000 zaštitnih maski osnovnoškolcima općine Čair. 

Gradonačelnik Visar Ganu je u znak zahvale vlasniku kompanije Blagoju Medandžiski dodijelio Plaketu za humani doprinos s likom Majke Tereze.

Tineks donirao zaštitna odijela Klinici za kardiologiju Skoplje

Kompanija Tineks donirala je 555 zaštitnih odijela COVID centru u Sveučilišnoj klinici za kardiologiju Skoplje. Vrijednost donacije iznosi 100.000,00 denara.

Tineks i dalje brine o zdravstvenim djelatnicima i javnozdravstvenim ustanovama na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, rekli su iz kompanije.

 

Željeli bismo vas podsjetiti da i vi možete podržati svoju zajednicu u borbi protiv koronavirusa online donacijom na ovid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke na broj 7300.

Neprofitne organizacije iz Srbije koje imaju ideju kako pomoći ugroženima pandemijom bolesti COVID-19 mogu pokrenuti vlastitu crowdfunding kampanju na platformi Donacije.rs.