Dobra dela su svuda oko nas, a ove nedelje pisali smo o dobrim delima poslovnog sektora i društveno odgovornim akcijama, kojima kompanije svoju zajednicu menjaju na bolje.

Pročitajte kako kompanije širom regiona, kroz različite akcije, podržavaju svoje zajednice.

BAT donirao medicinsku opremu za medicinske ustanove u Vranju

Kompanija British American Tobacco (BAT) donirala je, sa ciljem podrške borbi protiv COVID-19, vrednu medicinsku opremu Gradskom štabu za vanredne situacije u Vranju, koja će dalje biti preusmerena zdravstvenim ustanovama u koje se nalaze kovid sistemu.

U okviru donacije obezbeđena su medicinska sredstva koja će doprineti značajnom poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite, kao što su pulsni oksimetari, bezkontaktni termometari, zaštitna oprema za medicinsko osoblje i drugo.

Addiko banka donirala Institutu „Torlak” 500.000 dinara

Umesto korporativnih proslava, zaposleni Addiko banke su odlučili da izdvoje sredstva za pomoć u nabavci reagenasa za testiranje, koji su neophodni u svakodnevnom radu Instituta „Torlak”, tako da je ova kompanija uručila novčanu donaciju u vrednosti od 500.000 dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume, sa ciljem podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

Respirator za Veterinarsku kliniku u Novom Sadu

Kompanije Superlab i RWD donirale su Veterinarskoj klinici, koja radi u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, novi respirator vredan oko milion dinara.

Kako navode sa Poljoprivrednog fakulteta ovo je vrlo važna donacija koja nastavlja trend osavremenjavanja veterinarske laboratije i ujedno predstavlja poziv i ostalim partnerima da slede ovaj primer i da, ukoliko su u mogućnosti, kroz nabavku savremene opreme omoguće studentima najbolje uslove za sticanje znanja.

 

 

Nova donacija za KBC “Bežanijska kosa”

Fond B92 i Srpski filantropski forum, uz podršku kompanije donatora koja je želela da ostane anonimna, obezbedili su nabavku pacijent monitora EV1000, koji može da da značajne informacije o stanju pacijenta, bitne za njegovo dalje lečenje, kao i 38 merača krvog pritiska za KBC Bežanijska kosa.

Pored toga, za KBC „Bežanijska kosa“ donirano je i 10 protokomera sa ovlaživačem, što je donacija kompanije MOL Srbija, koja je već u nekoliko navrata pomagala zdravstvenim ustanovama u Srbiji u borbi pandemije virusa korona.

Karavan „Zajednici zajedno“ obezbedio donaciju za Dom zdravlja u Kikindi

Kompanija NIS, koja svojim karavanom „Zajednici zajedno“ obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije, posetila je pre nekoliko dana Dom zdravlja u Kikindi, kome je donirala sredstva za rekonstrukciju i adataciju dečjeg dispanzera, kao i vozilo hitne medicinske pomoći sa pratećom opremom, u ukupnoj vrednosti od 17 miliona dinara.

Pored toga, NIS-ovi volonteri su ovom prilikom sproveli i akciju uređivanja prostora ispred Doma zdravlja.

Kompanija NIS je program „Zajednici zajedno“ pokrenula 2009. godine, a tokom njegovog trajanja uloženo je više od 1,2 milijarde dinara i realizovano više od 950 projekata sa ciljem razvoja lokalnih zajednica.

 

 

Vero akcija za SOS Dečije selo u Severnoj Makedoniji

Uoči nove školske godine, „Vero“ započinje humanitarnu donatorsku akciju namenjenu deci iz SOS Dečjeg sela u Severnoj Makedoniji, kako bi deci koja u njemu borave omogućio uspešan početak školske godine.

Svi potrošači mogu se pridružiti akciji u Vero marketima i Jumbo prodavnicama i pomoći mališanima iz SOS Dečijeg sela, pružajući im uslove za bolje obrazovanje.

Kupovinom posebno obeleženih proizvoda iz školskog programa u Vero marketima i Jumbo prodavnicama, potrošači doniraju sredstva koja su usmerena u fond namenjen SOS Dečijem selu.

Za svaki kupljeni ranac doniraju 30 denara, za školski pribor 10 denara, dok za svaku kupljenu olovku, olovku, svesku ili bojanku potrošači doniraju 1 denar. S

va sredstva prikupljena u ovoj akciji, koja će trajati do 15. oktobra, biće upotrebljena za potrebe obrazovanja dece o kojima se brinu u SOS Dečijem selu u Skoplju.

 

 

Kompanija Dm i Bonjur.ba podržavaju preduzetnice u BiH

Kompanija Dm i lifestyle magazin Bonjur.ba pokrenuli su akkciju podrške preduzetnicama u BiH.

U pitanju su specijalno dizajnirane FEEL GOOD majice, koje se mogu pronaći u dm drogerie markt prodavnicama širom BiH po ceni od 12,95 KM“.

Iznos od 2 KM od svake prodate majice biće doniran za napredak i razvoj preduzetnica kroz projekt #poduzetneZAJEDNO , koji sprovodi „Fondacija 787“.

 

 

Ukoliko vas je neka od ovih priča inspirisala da i sami učinite dobro delo i podržite svoju zajednicu, podsećamo vas da to možete učiniti online donacijom za neku od kampanja na našoj platformi Donacije.rs.