Aukcija slika pod nazivom “Iz privatnih kolekcija poznatih - našoj deci na dar” održana je 29. novembra i putem nje je prikupljeno 5.600 EUR za kupovinu aparata za Unverzitetsku dečiju kliniku Tiršova. A iz kompanije DIS donirano je 7.400 EUR porodilištu i dečijem odeljenju Opšte bolnice Vršac, a novac je prikupljen putem naplate plastičnih kesa.

Centar za tranziciju i ljudska prava Spektar organizovao je aukciju slika, u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za kulturu. Mnoge ličnosti iz javnog života odazvale su se pozivu i donirale vredna umetnička dela iz sopstvenih kolekcija za ovu priliku. Od 20 slika koje su se našle na aukciji 13 je prodato.

Najveće iznose platili su JP Pošta Srbije, koje je kupilo 2 slike za 1.100 EUR, kompanija Visan sa 3 slike za 1.050 EUR i ITM group sa 1 delom u vrednosti od 900 EUR.

Sav novac prikupljen na aukciji će u Tiršovoj biti iskorišćen za kupovinu holtera EKGa i krvnog pritiska.

“Mi sada zaista imamo opremu kojom možemo da se ponosimo, ali i u najbogatijim zemljama sveta, donacija kakva je ova znači. Jer ćemo popraviti situaciju i imati bolju mogućnost za lečenje dece zahvaljujući ovome što vi danas radite“ rekao je na događaju Goran Vukomanović, zamenik direktora klinike Tiršova.

Nove aparate dobiće i Opšta bolnica u Vršcu, zahvaljujući lancu marketa DIS. Kampanja putem koje se 1 dinar od svake prodate kese (čija cena iznosi 2 RSD) odvaja za humanitarni cilj započela je krajem avgusta ove godine. U proteklom mesecu prikupljeno je 7.400 EUR (875.000 RSD) koje je DIS donirao porodilištu i dečijem odeljenju Opšte bolnice u Vršcu.

U prethodnim mesecima, DIS je donirao oko 7.700 EUR (910.000 RSD) Opštoj bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci, a tokom drugog meseca kampanje prikupljeno je 7.350 EUR (870.000 RSD). Ta sredstva uručena su Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu.