Dodatnih 20 medicinskih kreveta, ukupne vrednosti 4.600.000 RSD upotpuniće Urgentni centar u Kliničkog centra Srbije.

Sa ovom donacijom (koja dolazi kao “nastavak” prošlogodišnje donacije kreveta u istoj vrednosti), Hemofarm je zaokružio godinu u kojoj je ova kompanija samo za kupovinu opreme i lekova za zdravstvene ustanove u Srbiji obezbedila 24.000.000 RSD (oko 202.736 EUR).

Osim toga, Hemofarm je Kliničkom centru Srbije pružao kontinuiranu podršku, te je tako tokom 2 godine rad ove ustanove pomogao sa ukupno 12.000.000 RSD (101.368 EUR). Novi kreveti koristiće se tokom lečenja pacijenata u jedinicama intenzive nege, a upravo na ovom mestu leče se ljudi najtežeg zdravstvenog stanja iz čitave Srbije.

“Najkritičniji i najteži pacijenti iz cele Srbije nalaze se u Urgentnom centru i upravo zato je važno da im omogućimo dobre uslove lečenja. Iskreno se nadam da će uspešna saradnja i partnerski odnos koji imamo sa Hemofarmom postati tradicija“, izjavio je direktor Urgentnog centra KCS dr Marko Ercegovac.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe dr Ronald Zeliger istakao je da je veliko zadovoljstvo sarađivati sa Urgentnim centrom.

"Potpuno je jasno da nam je za pružanje najbolje nege pacijentima upravo potrebna dobra oprema. Ako naša pomoć omogući pacijentima bolji kvalitet lečenja i pride olakša rad zdravstvenih radnika, nama će to biti najveća čast. Partnerstvo Hemofarma i Urgentnog centra, kao i Kliničkog centra Srbije, traje godinama, a siguran sam da će ono biti nastavljeno", kazao je Zeliger i dodao da je obaveza svih nas kao ljudskih bića da pomažemo jedni drugima.