Punjač za električna vozila nalazi se u centru Kičeva i na njemu je moguće puniti dva vozila istovremeno. Donacija je takođe i način da se proširi svest o važnosti zaštite životne sredine. 

U ovom trenutku punjač će se najviše koristiti za mopede i električna kolica, ali postoji nada da će upravo ova donacija pomoći da se proširi svest o benefitima po životnu sredinu koji donosi korišćenje električnih automobila. 

EVN je preduzeće za elektrodistribuciju, a prethodne inicijative ulaganja u zajednicu uključuju njihovu podršku otvaranju doma za starije osobe u Skoplju i volonterski rad zaposlenih u centru za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom u Kumanovu. 

"U gradu trenutno postoji više mopeda i električnih kolica i svega par automobila koje pokreće struja. Ali vremenom, kako se korisnost i ekonomske prednosti ovakvih automobila sve više budu prepoznavale, svakako možemo očekivati da ih bude više. Ako se još ovakvih stanica za punjenje postavi u budućnost, bilo bi dobro da se postave na druge lokacije, pre svega na periferiju kako ljudi koji tamo žive ne bi trošili vreme da dolaze do centra grada. Koliko mi je poznato sa 30 minuta punjenja, električni automobil može da izveze oko 50 km, što je otprilike distanca između Kičeva i Ohrida", rekao je Tino Aleksov električni inženjer i savetnik u opštini Kičevo. 

Donacija je takođe došla u pravo vreme, obzirom da sa početkom grejne sezone dolazi i više zagađenja životne sredine. Zbog toga je ova inicijativa, koja ohrabruje ljude da štite životnu sredinu još značajnija.