U prethodnim danima, širom regiona, kompanije, organizacije i građani su organizovali brojne akcije za podršku mališanima iz različitih kategorija.

Saznajte kako smo donirali za lepše, zdravije i srećnije detinjstvo najmlađih članova zajednice, kao i u koje akcije se i sami možete uključiti. 

Donacije Fondacije „Humanist“ 

Fondacija „Humanist“ je, u okviru projekta „Novogodišnja čarolija“, uz podršku prijatelja donatora, medija i poznatih ličnosti, donirala 1.500 paketića mališanima iz socijalno ugroženih porodica, kao i mališanima sa dečije onkologije i Svratišta. 

Pored paketića za decu, za porodice u teškoj materijalnoj situaciji obezbeđene su i hrana, odeća i druge neophodne potrepštine. 

Akcija Budi prijatelj djece

Od 25. januara do 21. marta ove godine kupovinom označenih proizvoda u Tommyju učestvujete u humanitarnoj akciji “Budi prijatelj djece” i na taj način pomažete uređenju dečije Klinike u Splitu, tačnije uređenju prostora Jedinice za intenzivno lečenje dece (JILD). 

U akciji u Tommy radnjama širom Hrvatske, učestvuje više od 300 proizvoda, čijom kupovinom se daje doprinos ovoj humanitarnoj akciji. 

Ovo je, inače, drugi put da Tommy organizuje humanitarnu akciju za dečiju Kliniku u Splitu. U prvoj akciji, realizovanoj prošle godine, prikupljeno je više od 324 hiljade kuna. 

Akcija Djeca djeci stradaloj u potresu

Mališani iz dečjih vrtića Ploče, Gradac i Vrgorac u Dalmaciji u humanitarnoj akciji "Djeca djeci stradaloj u potresu", sakupili su i zapakovali oko 400 poklona za decu s područja Banovine. 

Pokloni su već na putu ka mališanima koji su pohađali vrtić Sisak stari. 

Prikupljaju školski pribor za vršnjake iz Petrinje 

Volonterski klub OŠ Eugena Kumičića pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za 402 učenika iz petrinjske OŠ Mate Lovraka. 

Učenici do 28. januara, za svoje vršnjake prikupljaju školski pribor, slatkiše i društvene i didaktičke igre. Već u petak, 29. januara, volonteri će sve prikupljene stvari pakovati za svakog pojedinačnog učenika, dok će u danima nakon toga pokloni biti odvezeni u Petrinju. 

NLB Banka podržala rad Fondacije „Stariji brat, starija sestra“ 

NLB Banka d.d. Sarajevo i njeni zaposleni su donirali 11.574 KM Fondaciji za podršku i razvoj mentorstva „Stariji brat, starija sestra“. 

Novac je namenjen za jačanje socijalnih veština dece iz domova za nezbrinutu decu, iz socijalno ugroženih porodica, kao i decu koja se u svom životu i odrastanju suočavaju sa nekim drugim poteškoćama. 

Iz Fondacije „Stariji brat, starija sestra“ izrazili su zadovoljstvo što su NLB Banka i njeni zaposleni prepoznali značaj jednog ovakvog projekta, kao i zbog saradnje koja će se sprovoditi kroz volonterske aktivnosti. 

„Zahvaljujući ovoj donaciji, još 20 dece u potrebi za mentorom će biti u mogućnosti odrastati uz starijeg brata ili sestru. U ime svih volontera i djece, zahvaljujem se svima koji su nas podržali“, saopštili su iz Fondacije. 

Humanitarna akcija Udruženja ,,Ljubav za ljubav” 

Udruženje ,,Ljubav za ljubav” je pre nekoliko dana, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, organizovalo humanitarnu akciju pod nazivom “Modni dizajneri & Ljubav za ljubav”, koja je za cilj imala poboljšanje položaja dece i mladih sa Daunovim sindromom u Crnoj Gori. 

U okviru akcije, prikupljeno je 270 evra, prodajom manjih komada koje su donirali modni dizajneri iz Crne Gore. 

Akciju su podržali dizajneri Lazar Ilić, Marina Banović, Dejana Lukić, Nada Koljenšić, Sanja Bobar, Milena Đurđić, Nataša Pejović, Kristina Ilić, Edita Nimanbegu – Barović. 

Košarkaški savez i SESCG donirali opremu 

Košarkaši savez Crne Gore i Savez elektronskih sportova Crne Gore donirali su opremu Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj. 

Donirana su dva koša i 15 košarkaških lopti, pa štićenici Doma sada imaju kompletnu opremu za košarku. 

Udruženje „Srce za djecu“ pokrenulo nutricionistički projekat za obolelu decu 

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokrenulo je projekat „Nutricionistička podrška djeci oboljeloj i liječenoj od raka“ koji počinje ovog januara i trajaće godinu dana. Ovaj projekat ima za cilj pomoći deci i roditeljima da nauče šta je to zdrava ishrana, kako da poboljšaju svoje životne stilove i kako da se reše loših prehrambenih navika. 

Projekat uključuje izradu individualnog plana ishrane i praćenje dece, za decu koja su roditelji prijavili kroz set usluga Udruženja, 6 grupnih nutricionističkih radionica za sve roditelje i izradu nutricionističkog priručnika koji će biti izvor informacija i koji će poslužiti svim roditeljima dece obolele od raka koji imaju nedoumicu kako zdravo hraniti dete. 

Projekat se relizuje zahvaljujući podršci Fondacije uposlenika VKR Grupe, na predlog Velux Bosna i Hercegovina, koji je obezbedio sredstva za ovaj projekat, u iznosu od 10.000KM. 

Ukoliko vas je neka od priča motivisala da i sami učinite dobro delo, podsećamo da je jedan od načina online donacija za neku od kampanja na platformi Donacije.rs