Nagrada Dobro koju dodeljuje Fondacija Mozaik, namenjena je pojedincima i preduzećima koji su svojim radom i finansijskom pomoći pomogli razvoj zajednica. 

Nagrada Dobro za filantropiju predstavlja nastavak nagrade Dobro za promociju društvene odgovornosti u Bosni i Hercegovini, koju je Fondacija Mozaik kao pionir promocije principa društvene odgovornosti u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Agencijom MaŠta organizovala od 2008. godine. 2014. Godine. 

Ove godine, Mozaik dodeljuje nagradu u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju organizuje nagradu DOBRO za filantropiju.  

Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije), Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35). 

Ko može biti nominovan? 

Za nagradu se mogu nominovati: 

Kompanije (male, srednje i velike kompanije), i to: 

  • Domaće privatne i javne kompanije 
     
  • Strane kompanije registrovane u BiH i ogranci stranih kompanija koje posluju u BiH 
     
  • Obrti / samostalni preduzetnici 
     
  • Zadruge 

koji su tokom 2017/2018. godine podržali neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju. 

Državljani državljanke Bosne i Hercegovine stariji od 17 godina 

koji svojim svakodnevnim doprinosom izražavaju posebnu brigu za razvoj zajednica i koji pomažu unapređenju kvaliteta života drugih ljudi ne očekujući pri tome ništa zauzvrat. Aktivnosti za koje su nominovani ne moraju biti vezane za ograničen period, već je cilj nagraditi one koji kontinuirano sprovode filantropske aktivnosti. 

Detaljni kriterijumi za proglašenje pobednika mogu se pronaći ovde

Ko može poslati nominaciju? 

Nominacije mogu slati svi pojedinci, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije. 

Samonominacija nije dozvoljena.  

Kako poslati nominacije? 

Da biste poslali nominaciju, jedino što je potrebno jeste da popunite online formular, do 20. februara u 23:59. 

Biće vam potrebno svega nekoliko minuta da popunite formular, zato razmislite koje preduzeće ili osoba iz vašeg okruženja zaslužuje da bude prepoznata za svoj rad i nominujte ih