Podrška u borbi protiv učinaka  koronavirusa još uvijek je jaka. Diljem regije građani, kompanije i organizacije nastavljaju pomagati svojim zajednicama donacijama, volontiranjem i humanitarnim akcijama. Ovoga smo petka odabrali šest priča o dobrim djelima u regiji iz posljednjih nekoliko dana.

Novi Pazar dobrovoljno pomaže COVID bolnicama

Volonteri iz Novog Pazara mjesecima surađuju s gradskim domovima zdravlja pomažući liječnicima i pacijentima. Svakoga dana dijele osvježavajuće napitke medicinskom osoblju i pacijentima.

Na dnevnoj se bazi u  Općoj bolnici Novi Pazar podijeli do 250 boca vode i limunade.

Volonteri 020 objavili su da su na raspolaganju građanima i zdravstvenom osoblju koliko god bude potrebno.

Donacija humanitarne grupe s Vibera zdravstvenim ustanovama Čačka i Ivanjice

Grupa oformljena na Viberu naziva Dobri Samaritanac („Dobri Samarjanin“) koja ima oko 200 članova dala je donaciju Domu zdravlja i Općoj bolnici Čačak te Domu zdravlja u Ivanjici.

Donacija sadrži 150 plahti, 50 za Ivanjicu te 100 za Opću bolnicu Čačak. Uključuje i zaštitne maske, vizire i zaštitna odijela za Dom zdravlja Čačak. Donacija će uvelike koristiti pacijentima koji se liječe u navedenim ustanovama.  

Grupa s Vibera je do sada uspješno provela mnogobrojne akcije za pomoć potrebitima.

Vrijedna donacija Meridiana Institutu za majku i dijete

Zaposlenici kompanije Meridian posjetili su Institut za majku i dijete. U znak zahvale za godinu dana borbe protiv epidemije ovoj su ustanovi darovali medicinsku opremu koja će im pomoći u praćenju stanja njihovih malih pacijenata

Meridian je pomogao 70 ustanova te donirao više stotina milijuna dinara u novcu i medicinskoj opremi od početka krize izazvane bolešću COVID-19.  

Bolnica dobila krevete vrijedne 300 tisuća kuna

Opća bolnica Zadar dobila je 16 novih bolničkih kreveta za bolnički odjel na kojem se liječe pacijenti oboljeli od bolesti COVID-19.

Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000,00 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji“, rekao je Željko Čuljina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

BBI banka donirala 100 tisuća KM zdravstvenim ustanovama za borbu protiv bolesti COVID-19

Bosna Bank International d.d. donirala je 100.000,00 konvertibilnih maraka zdravstvenim ustanovama diljem Bosne i Hercegovine kao pomoć borbi protiv koronavirusa. BBI banka  kaže da su željeli pomoći građanima u ovim zahtjevnim vremenima.

„Ovim donacijama podržavamo zdravstvene ustanove u nabavi neophodnih lijekova i medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa. Izražavamo zahvalnost i podržavamo enormne napore zdravstvenih radnika iz cijele Bosne i Hercegovine koji danonoćno rade i bore se za živote naših sugrađana“, stoji u izjavi BBI banke. Pozvali su i druge kompanije i institucije da pruže podršku zdravstvenim djelatnicima i cjelokupnom zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine. 

Donacija Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Brezovik

Kladionička franšiza Meridian darovala je manometre za središnju opskrbu kisikom Specijalnoj bolnici za plućne bolesti dr. Jovan Bulajić u Brezoviku. Ova je donacija usmjerena na pomoć u borbi protiv bolesti COVID-19 te će pomoći optimalizirati administriranje terapijskoga kisika bolničkim pacijentima.

Meridian je i  u prošlosti podržavao crnogorski zdravstveni sustav u borbi protiv bolesti COVID-19. Za svoje su napore dobili zahvalnicu Doma zdravlja Rožaje.