Autobus za koji je Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) izdvojio 20.000 EUR omogućiće đacima iz poddurmitorskog područja da bezbedno dolaze u i vraćaju se iz škole Dušan Obradović na Žabljaku.

Donacija autobusa rešila je dugogodišnji problem nedostatka prevoza za decu iz nekoliko poddurmitorskih sela. Ovakvo olakšanje đacima posebno je značajno u periodu zime, kada sneg dodatno može otežati put do škole. Sa novim autobusom deca će imati redovan, udoban i najvažnije bezbedan prevoz do škole i nazad.

“Moje zadovoljstvo je utoliko veće, što u CGES-u nijednog sekunda nije bilo dileme da li podržati ovu ideju. Sve je dogovoreno u vrlo kratkom roku. Opredijelili smo sredstva za vaš autobus, koji će vam obezbijediti siguran i topao prevoz do škole i nazad“, poručio je Dragan Kujović, izvršni direktor CGES-a.

Svečanom uručenju prisustvovali su i direktor škole Zoran Vojinović, kao i gradolnačelnik Žabljaka Veselin Vukićević. On je istakao da pored aspekta brige za najmlađe ova donacija ima i još jedan dalji značaj, a to je olakšavanje života ljudima koji su se opredelili za život na selu.