U okviru akcije Srce za decu, fondacija je prikupila 110.00 EUR, a novac je iskorišćen za kupovinu savremene opreme za bolnicu u Boru.

Akcija je pokrenuta u julu ove godine, a potreban novac je obezbeđen za manje od mesec dana. Novi aparati su sukcesivno dopremani u bolnicu, a poslednji uređaji pristigli su 11. decembra.

Svečanom uručenju prisustvovali su ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, izvršna direktorka Blic fondacije Ljiljana Knežević i Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Novim uređajima i opremom u potpunosti je opremljeno Dečije odeljenje, i doneli neophode aparate za Očno odeljenje, kao i bronhoskop za Grudno odeljenje. Ljiljana Knežević istakla je da fondacija nastoji da uvek pruža podršku deci, što je bilo i polazište za ovakvu donaciju.

“A, upravo je briga o deci briga o porodici. Zato smo sada proširili naše delovanje, nismo pomogli samo Dečije odeljenje, nego i Grudno i Očno, vešeraj i, naravno, vozni park, koji je vrlo bitan. Samo oprema u sanitetu vredna je 34.000 evra. Ovoga puta bih se zahvalila svim donatorima, poslebno gospodinu Milanu Popoviću, koji je jedan od najvećih i pozvala druge ljude dobre volje i humanitarce da slede njegov primer jer Blic fondacija ide dalje. Ovo nije kraj, kraj je godine, a mi za sledeću godinu već imamo nove velike projekte koje ćemo, nadam se, u vrlo kratkom roku ostvariti uz pomoć ljudi dobre volje”, rekla je Kneževićeva.

Dr Slavica Vučkovi, pedijatar - pulmolog i načelnica Dečjeg odeljenja istakla je da su procedure koje su ponekad neophodne povremeno i veoma neprijatne, što otežava da se proces lečenja učini što lakšim, posebno za decu. Zato je istakla važnost ovakve donacije, kojom su takođe opremljene i bolničke sobe, i time obezbeđeno prijatnije okruženje za mališane koji ostaju u bolnici tokom lečenja.