Fabrika obuće Bema iz Banja Luke donirala je cipele osnovnoj školi Sveti Sava i Udurženju dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja Iskra iz Novog Grada, povodom obeležavanja Dečije nedelje.

U petak, 28. septembra, tehnički direktor Beme Marniko Umičević uručio je 70 pari obuće učenicima škole i deci u okviru Udruženja Iskra.

"Želimo da pomognemo roditeljima sada, na početku školske godine, kad imaju dosta izdvajanja za djecu. Za 15 godina rada Bema je poklonila 40.000 pari cipela", rekao je Umičević. Uz cipele, Bema je Udruženju Iskra donirala i  oko 357 EUR (700 KM) za nabavku peleta za ogrev.

Direktorka OŠ Sveti Sava, Marina Ovuka, navela je da će se 31 par obuće dodeliti učenicima područnog odeljenja u Maloj Novskoj Rujiškoj, zbog teže materijalne situacije porodica tih đaka, a predsednik Skupštine Udruženja Iskra, Vladimir Mikić takođe se zahvalio Bemi na ovakvoj pomoći.

Povodom obeležavanja Dečije nedelje (od 1. do 7. oktobra), Bema planira da pokloni još puno pari obuće vrtićima, školama i drugim ustanovama koje rade sa decom.

Ovo nije prvi put da Bema darivanjem svojih cipela pomaže zajednici. Svake godine, donira se više stotina pari obuća osobama sa invaliditetom i socijalno ugroženim građanima. Uz to, pre nekoliko godina Bema je svojim dobročinstvom iizašla na svetski glas kada je rudarima iz Čilea, koji su više od 2 meseca bili zatočeni u urušenom rudniku, poklonila svoje cipele.