Na tradicionalnom 9. balu BELhospice centra koji se održao 1. decembra 2018. godine u hotelu Hyatt Regency Beograd prikupljeno je 74.000 EUR za pomoć onkološkim pacijentima i njihovim porodicama. Ova sredstva biće usmerena za nastavak pružanja besplatnih usluga palijativnog zbrinjavanja onkoloških pacijenata i članova njihovih porodica kroz preko 1.000 kućnih poseta i u  okviru Dnevnog centra prvog hospisa u Srbiji.

Balu je prisustvovalo oko 300 predstavnika diplomatskog kora, korporativnog sektora i individualnih filantropa, a domaćini večeri bili su Nina Radulović i Dejan Pantelić. Nastupali su Snežana Savičić Sekulić, solistkinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, pijanista Hrvoje Ivović, kvartet Habanera, kao i igrači Katarina Gromilić, Bojana Žegarac, Olga Olćan, Igor Pastor, Milan Rus i Milan Gromilić.

Direktorka BELhospisa Vera Madžgalj  predstavila je rezultate postignute za prethodnih 12 meseci, kao i planove za dalji rad. Podsetila je da je zahvaljujući donatorskoj pomoći u oktobru ove godine u Beogradu otvoren prvi Hospis centar koji pored besplatnog palijativnog zbrinjavanja onkoloških pacijenata na teritoriji grada pruža i najviši nivo usluga njima i njihovim porodicama. Ona je pozvala sve ljude dobre volje da i dalje nastave da podržavaju rad ove jedinstvene organizacije u Srbiji koja se bavi ovom plemenitom i preko potrebnom misijom.

Organizaciju dobrotvornog bala podržali su sponzori, Harrisons, Manpower Group i Johnnie Walker, kao i veliki broj donatora među kojima i predstavnici kompanija: Bel Medic, TeleGroup, Belupo, Generali osiguranje, I&F McCann Grupa, BENU apoteka, ACB,Telekom Srbija, GSK, Banca Intesa, Despotika, Movem Fashion i Arhipro.