Direktor ING-Investa Veselin Radulović uručio je 7. novembra plan rekonstrukcije za potrebe Centra za medicinsku genetiku i imunologiju.

Stručnjaci iz određenih oblasti mogu mnogo da doprinesu razvoju društva, deleći svoje znanje i veštine. To se nedavno dogodilo u Bosni, kada su članovi Udurženja kuvara odlučili da započnu obuku volontera i zaposlenih u udruženju Pomozi.ba, kako bi hrana koja se odatle dostavlja socijalno ugroženim građanima bila pripremljena po HACCP sistemu bezbednosti.

U Crnoj Gori, sličnu ideju su imale i arhitekte iz biroa ING-Invest iz Podgorice. Oni su donirali plan rekonstrukcije Kliničkom centru, vredan čak 8.500 EUR. Osim značajne novčane vrednosti projekta, od velike je važnosti i njegova svrha, s obzirom na to da je KCCG jedina zdravstvena ustanova u Crnoj Gori koja sprovodi genetsku i imunološku dijagnostiku.

“Centar je osnovan 2000. godine i predstavlja značajan segment naše ustanove namijenjen savremenoj dijagnostici genomskih oboljenja i poremećaja imunskog sistema”, navedeno je u saopštenju KCCG.

Prema navodima ustanove u centru oko 11.000 pacijenata godišnje ostvari genetsku dijagnostiku, uključujući i prenatalnu dijagnostiku za trudnice, koja je izuzetno značajna kod povećanog rizika od naslednih bolesti.

Adaptacija prostora, pomoćiće da se uslovi rada u centru značajno poboljšaju, i omogućiti kvalitetniju uslugu građanima.