Početak školske godine donosi dodatne troškove za roditelje i imajući u vidu te izdatke, humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” već pet godina organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Studenti iz ove organizacije pozivaju građane i predstavnike kompanija da daju svoj doprinos humanitarnom projektu “Opremimo decu za školu” i da svojim donacijama do 8. septembra deci ulepšaju početak školske godine.

“Cilj našeg projekta je da mališanima različitih uzrasta, osnovcima i srednjoškolcima iz socijalno ugroženih porodica obezbedimo školski pribor kako bi imali sve što im je potrebno za još jednu uspešnu školsku godinu. Posebno nas raduje što možemo da pomognemo prvačićima sa kojima se zajednički radujemo njihovom početku školovanja”, izjavila je Najla Hrustan, predsednica Udruženja “Ruku na srce”.

Svi zainteresovani mogu predati školski pribor i knjige u prostorijama Udruženja “Ruku na srce“, na adresi Esada Pašalića 8 na Dobrinji, subotom i nedeljom od 10.00 – 12.00 sati, ili bilo kome od članova Udruženja u nekom drugom terminu. U okviru akcije je otvoren i žiro račun Udruženja na koji možete direktno donirati:

Žiro račun: 1990490056036171
Banka: Sparkasse Bank
Svrha uplate: Za akciju prikupljanja školskog pribora
Više informacija možete dobiti putem telefona: 061/338-657; emaila rukunasrce@gmail.com  ili putem poruke na njihovoj Fejsbuk stranici.