Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su najbolji prijatelji koji su 30. oktobra pošli iz Beograda za Niš, grad koji će dobiti hemato-onkološko odeljenje dečije bolnice zahvaljujući ljudima dobre volje i kampanjama poput ove. Šetnja, pod nazivom "Produži korak" je simboličan poziv za sve da se pridruže NURDOR-ovoj divnoj akciji i naprave mali korak koji će napraviti veliku razliku za decu koja žive sa rakom.

Danas je treći dan njihove šetnje, koja će do kraja imati 256.000 koraka, i koja bi trebalo da se završi 6. novembra u Nišu. Tamara i Bogdan pozdravljaju sve koji izađu da ih podrže u njihovom poduhvatu - usput sreću mnogo ljudi i šire priču o NURDOR kampanji širom Srbije. Sa sobom nose zastavu sa SMS brojem za donacije za izgradnju bolničkog odeljenje, i nadaju se da će podići svesnost o ovom problemu - da biste im pomogli, pošaljite SMS poruku na broj 1150 (cena poruke je 100 RSD i možete poslati neograničen broj poruka), ili donirajte na 170-30010715000-82 poziv na broj 12345, svrha uplate: “Produži korak”.

Za sada, prošli su kroz Ripanj i Mladenovac, a usput svraćaju u različite gradove da prespavaju i naprave pauzu. Ako biste želeli da ih pozdravite i date im topli zagrljaj, evo gde možete da ih nađete: 01.11. će biti u Smederevskoj Palanci, a u narednim danima svratiće u Svilajinac, Jagodinu, Pojate i u Aleksinac 05.11. Podržimo ih i pomozimo im da prikupe još 70.000 EUR, koliko je potrebno za završetak bolničkog odeljenje - pridružimo im se na putovanju, i pomozimo putovanja porodica koje se bore sa dečijim rakom.