Nakon uspešnog sprovođenja kampanje za besplatan smeštaj dece sa invaliditetom u Hrvatskoj, kao i u Bosni i Hercegovini preko Facebook grupe Iznajmljivači sa srcem, ovoj akciji pridružila se i Makedonija.

Facebook grupa Бесплатно сместување - Македонија (Besplatan smeštaj - Makedonija) nudi besplatan boravak tokom odmora u Ohridu prvenstveno za porodice sa decom sa invaliditetom koje nisu u mogućnosti da priušte letovanje. U obzir dolaze i samohrani roditelji kao i socijalno ugrožene porodice. U ovoj grupi su ponude iznajmljivača koji nude besplatan smeštaj, restorani koji nude besplatne obroke, besplatan prevoz i slično.

Tokom nedelju dana postojanja ove grupe, obezbeđen je besplatan smještaj za 37 porodica. Neki od ugostitelja koji su izašli u susret ovim porodicama su: Villa Lidija, Sion apartmani. Apartmani Džimi, Villa Vishni, SaraGa apartmani i Hotel Kocarev Ohrid, Hello Travel, Galeb Ohrid, Hotel Makedonija – Makoil i Kuća Amika iz Berova.

Pozdravljamo humanost ljudi koji su pružaju šansu za odmor i opuštanje za ovu decu i njihove porodice. Nadamo se da će u budućnosti povećati broj humanih ljudi, što će povećati broj srećne dece na odmoru!