Modelja shqipëtare e lindur në Mal të Zi, Emina Cunmulaj, që jeton në SHBA, kohët e fundit ka filluar fushatën e saj crowdfunding në mbështetje të Fondacionit Fundjavë Ndryshe që mbështet njerëzit në vështirësi socio ekonomike në Shqipëri.

Fondacioni Fundjavë Ndryshe filloi në vitin 2015 me një mision për të mbështetur familjet dhe në vështirësi sociale dhe ekonomike në Shqipëri. Fondacioni synon të sigurojë mbështetje në disa aspekte të jetës për këta njerëz. Kjo përfshin donacionet e ushqimit dhe të mjekësisë, duke punuar me shkollat ​​dhe spitalet në Shqipëri për të ofruar kujdes më të mirë shëndetësor dhe edukim, ndërsa projekti më ambicioz është ndërtimi i shtëpive për njerëzit që nuk kanë vend për të jetuar ose jetojnë në kushte shumë të vështira.

Deri më tani fondacioni ka restauruar 98 dhe ka ndërtuar 75 shtëpi, ka shpërndarë rreth 200 bursa, ka ofruar ndihmë mjekësore për 80 individë dhe u takua me 19,000 familje në të gjithë Shqipërinë. Përveç donatorëve, fondacioni mbështetet gjithashtu në punën e shumë vullnetarëve.

Emina vizitoi Shqipërinë vitin e kaluar dhe pasi dëgjoi kushtet shumë të këqija në të cilat jetonin disa familje, ajo njoftoi se do të bashkohet me fondacionin si anëtare e bordit dhe do të mbështesë vetë punën e saj. Ajo filloi një fushatë crowdfunding në GoFundMe më 20 shtator dhe qëllimi i saj fillestar prej 17,404 EUR (20,000 USD) tashmë është tejkaluar, me 311 njerëz duke dhuruar gjithsej 105,406 EUR (121,187 USD).

Në thirrjen e saj për donacione, Emina shpjegoi se paratë janë ngritur kryesisht në mbështetje të fëmijëve pa kujdes prindëror ose atyre që vijnë nga familjet me një prind. Ajo ka postuar rregullisht në faqen e saj Instagram, duke treguar përkrahësit e fushatës se si fushata po përparonte dhe prezantonte familjet që morën mbështetje.

Dhuroni dhe ndihmoni Eminen të bëjë fundjavat dhe çdo ditë të javës më të mira për fëmijët në Shqipëri.