Iniciativa qytetare "Levizni Gishtin tuaj" (Мрдни со прст / Lëviz me gisht) hapi një thirrje për dhurime ushqimore për qytetarët në nevojë si pjesë e fushatës mbarëkombëtare "Feed 10.000" ("Нахрани 10.000").

Fushata, e quajtur më parë "Feed 1.000", bashkon disa organizata dhe ka për qëllim mbledhjen e donacioneve ushqimore në nivel lokal dhe shpërndarjen e tyre në grupe të cenueshme sociale. Këtë vit, shpresa është që kjo iniciativë të rritet edhe më e madhe, me një seri mujore të ngjarjeve në dhjetë qytete: Shkup, Manastir, Kumanovë, Prilep, Strumicë, Radovish, Gjevgjeli, Gostivar, Koçan dhe Vinicë.

Ngjarja e parë do të zhvillohet më 6 shtator, nga ora 10:00 deri në orën 19:00. Qytetarët në dhjetë qytete do të kenë mundësi të dhurojnë ushqim, ndërsa anëtarët e organizatave do të punojnë me njerëz të pastrehë në vend dhe do të ofrojnë paketa me porosi për t'iu përshtatur kushteve individuale të jetesës. Pjesa tjetër e ushqimit do t'u shpërndahet atyre që nuk mund të marrin pjesë më pas në ngjarje. Ushqimet që nuk prishen lehtë, siç janë ushqimet e thata dhe të konservuara inkurajohen, por prania e njerëzve në vend do të thotë se çdo dhurim mund të përdoret mirë!

Në prag të kësaj ngjarjeje, "Move Your Finger" iu drejtua festivalëve të Festivalit të Arteve Bashkëkohore Akto në Manastir dhe mblodhi donacionet e ushqimit, ndërsa vitin e kaluar ata ngritën donacione të rrobave gjatë D Fest në Dojran.

Sigurohuni që të shikoni ngjarjen e Facebook në detajet e vendndodhjes për këtë iniciativë të madhe dhe të merrni pjesë në qytetin më të afërt!