Povodom novogišnjih i božićnih praznika, Raiffeisen banka uručila je novačnu pomoć za 5 organizacija ukupne vrednosti oko 35.000 EUR (70.000 KM).

Po 10.000 EUR (20.000 KM) dobila su udruženja SOS Dečije selo Sarajevo, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka i udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka”, koje ove jeseni zavšilo svoju veliku akciju prikupljanja kose koje traje od februara 2017. Pored toga, po oko 2.500 EUR (5.000 KM) dobili su i dva udružežnja koja pružaju podršku deci sa invaliditetom: KM JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Ljubuškog i Centar za porodicu - Kuća radosti iz Kotor Varoši.

"Sve ovo je moguće zbog razumijevanja naših klijenata koji daju punu podršku ovom tradicionalnom i humanom projektu. Uručene donacije smatramo zajedničkim donacijama naših klijenata i nas, te im se iskreno želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju kroz svakodnevno poslovanje s nama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsednik Uprave Raiffeisen banke.

Donacije uoči praznika nisu retkost, pa ipak važno je primetiti da je ulaganje u rad udruženja koja pružaju kontinuiranu podršku socijalno ugroženim grupama način da se dugoročno pomogne cilj od opšteg dobra. 

"Koncept društvene odgovornosti predstavlja našu dugoročnu opredjeljenost da doprinosimo održivom razvoju, radeći sa zaposlenicima, lokalnom zajednicom i cjelokupnim društvom na unaprjeđenju kvaliteta života. Dio naše strategije održivosti podrazumijeva odgovornost prema zajednici te nastojimo biti uključeni građanin uz aktivno suočavanje sa društvenim izazovima. Svjesni smo da ova udruženja trebaju kontinuiranu podršku kako bi neometano vršila svoje aktivnostistoga na različite načine nastojimo pomoći njihov rad“, rekla je Belma Hadžiomerović, direktorka marketinga, korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću.