U prethodnim danima kompanije, neprofitne organizacije i građani organizovali su brojne akcije za podršku najugroženijim grupama u svojim zajednicama.

Neke od njih i dalje traju, pa ih i sami možete podržati, a neke će vas sigurno motivisati da i sami učinite dobro delo i podržite one kojima su potrebne naša pomoć i podrška.

Volonterski centar Vojvodine prikuplja pomoć za migrante u Somboru

Volonterski centar Vojvodine već petu godinu za redom organizuje akciju prikupljanja pomoći migrantima.

Ideja za pokretanje akcije javila se upravo zbog hladnih zimskih uslova u kojima su se našli migranti u Somboru. Mnogi od njih nemaju adekvatne uslove za život, a ova akcija im može pomoći da lakše prebrode zimu. Trenutno su im najpotrebnija zimska odeća i obuća, kao i dugotrajne namirnice.

Svi koji žele da pomognu to mogu učiniti putem Fejsbuk strance Volonterskog centra, kao i pozivom na broj 063/11-82-804.

Donacija TO Budva Crvenom krstu

Turistička organizacija opštine Budva donirala je 5.000 evra Crvenom krstu za nabavku osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu za materijalno ugrožene građane Budve.

Do sada su, zahvaljujući ovoj donaciji, predstavnici Crvenog krsta Budva podelili 320 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu za socijalno i ekonomski najugroženije sugrađane.

“Pomozi.ba” obezbedio 20.000 školskih obroka za decu iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarnoj organizaciji “Pomozi.ba” brend “VARTA” donirao je 10.000 KM za projekat “Užine”, u okviru koga se obezbeđuju školske užine za decu iz socijalno ugroženih porodica u opštinama širom Bosne i Hercegovine.

Doniranim sredstvima Pomozi.ba će u narednom periodu moći da osigura oko 20.000 školskih obroka za najmlađe.

Zajednička akcija brenda VARTA i Pomozi.ba trajala je od prošlog septembra do kraja 2020. godine, a doprinos su dali svi građani BiH kupovinom VARTA baterija.

Akcija udruge “Nismo same”

Udruga Nismo same do 26. februara 2021. sprovodi svoju osmu po redu humanitarnu akciju, u okviru koje prikuplja sredstva za projekt koji uključuje taksi prvoz na hemoterapiju žena obolelih od raka na lečenje u zagrebačkim bolnicama.

Korisnice su uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju porodice, a na lečenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovom projekta mnogo im znači u njihovom oporavku.

Akciju možete podržati kupovinom nekog od proizvoda Udruge “Nismo same”, koje možete pogledati ovde, a naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Jedan od načina da podržite akciju je i donacija koju možete uplatiti na humanitarni račun Udruge: IBAN: HR4124020061500084599.

Dukat donirao pola miliona kuna za podršku stradalima u zemljotresu

Mlečna industrija Dukat donirala je 500 hiljada kuna na posebni račun državnog proračuna kako bi pomogla stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalim u zemljotresu.

Ovom donacijom, kako ističu, nastavljaju s kontinuiranim akcijama solidarnosti i daju doprinos bržoj obnovi stradalog područja. Pored toga, s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalaze građani Petrinje, Siska, Gline i okolnih mesta, iz Dukata od prvih dana stanovnicima pogođenih područja stižu redovne donacije prehrambenih proizvoda, a Dukatovim kooperantima i donacije stočne hrane i zaštitnih folija za sanaciju oštećenih objekata.

Ukoliko vas je neka od ovih priča inspirisala da i sami uradite nešto lepo za svoju zajednice, podsećamo vas da je jedan od načina za to online donacija za neku od kampanja na platformi Donacije.rs.