Kompanije, organizacije i pojedinci još jednom su udruženim snagama činili dobra dela i doprinosili dobrobiti svojih zajednica.

Pročitajte 8 priča o donacijama, humanitarnim trkama i akcijama za opšte dobro u regionu, a ukoliko ste žensko udruženje iz BiH, obratite pažnju na informaciju o konkursu koji je otvoren do 06. marta tekuće godine.

Humanitarna ski trka za „Nurdor“

JP „Skijališta Srbije“ i organizacija „Nurdor“ organizuju humanitarnu ski trku 28. februara sa početkom u 12 časova na Kopaoniku na stazi Karaman Greben.

Kotizacija za učešće je od 1000 dinara pa naviše, a sav prihod sakupljen na trci namenjen je izgradnji roditeljske kuće u Beogradu. Svi koji ne skijaju, a žele da podrže akciju to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun Udruženja „Nurdor“ (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka Zagrli snažno!, ili da kupovinom majice ili kačketa daju svoj doprinos akciji.

Dobrotvorni bazar knjiga u Novom Sadu

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu, otvoren je 24. februara. Posetioci su tog dana imali priliku da kupe knjige, ili da doprinesu akciji donacijom svoje stare literature.

Nakon toga, održava se humanitarni sajam u trajanju od od 25. do 29. februara, u periodu od 10 do 19 časova. Posetioci imaju priliku da nabave raznoliku literatura – od beletristike, stručnih knjiga, izdanja namenjenih deci, te publikacija na srpskom, mađarskom, engleskom i drugim jezicima, po ceni od 100 i 200 dinara.

Ove godine, novac od prodatih knjiga će biti doniran Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS).

Na Međunarodni dan retkih bolesti – 29. februara, kada će ujedno biti zaključen ovogodišnji Bazar knjiga, biće odigrana predstava pod nazivom „Ana-impresije“, čiju režiju potpisuje Ištvan Kereši. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 200 dinara, takođe će biti doniran NORBS-u.

Donacija od milion dinara za Opštu bolnicu u Zrenjaninu

Povodom deset godina od osnivanja, udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) donirao je Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ milion dinara za nabavku opreme za informacioni sistem.

Pre same donacije Zrenjaninski poslovni krug je angažovao IT inženjere, koji su sproveli stručnu ekspertizu u zrenjaninskoj bolnici i dali savet u vezi sa nabavkom nove informatičke opreme.

Kako navode iz Opšte bolnice, ova donacija vezana za informacioni sistem koristiće i pacijentima, ali i zaposlenima.

Privredna komora Srbije poziva kompanije da se uključe u akciju pomođi građanima Kine

Privredna komora Srbije pozvala je kompanije u Srbiji da se uključe u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za kineski narod koji se bori sa korona virusom.

Za ovu svrhu, Privredna komora Srbije otvorila je poseban namenski dinarski i devizni račun, sa ciljem prikupljanja donacija za nabavku i transport humanitarne pomoći iz Srbije u Narodnu Republiku Kinu.

  • Dinarski račun: 205-0000000274848-44,
  • Devizni račun: 0073900023143.

Više informacija o akciji i načinima doniranja pronađite na linku.

Trgovački lanac „Bingo“ podržava udruženja žena širom BiH

Trgovački lanac „Bingo“, uz podršku partnera – kompanija Bambi, Persil i Palette, nekoliko donatora i kupaca, doniraće sredstva za rad i samoodrživost udruženja žena sa područja Bosne i Hercegovine.

Ovo je treća godina za redom kako „Bingo“ sprovodi ovaj projekat, a kupci će imati priliku da kupovinom artikala iz akcijske ponude doprinesu donacijama za udruženja čiji projekti će biti podržani.

Artikli čijom kupovinom i kupci doprinose donacijama, na policama su označeni posebnom oznakom.

Ukupan fond za donacije je 16.000 KM, a sedam udruženja će dobiti novac i to: 5.000 KM, 4.000 i 3.000 KM, te četiri donacije jednokratne pomoći od po 1.000 KM.

Organizacije mogu aplicirati do 06.03.2020, a više informacija i aplikacija za prijavu projekata dostupni su na linku.

 

 

U okviru humanitarne trke na Jahorini prikupljeno 15.500 KM za decu obolelu od raka

Na Jahorini je prošlog vikenda uspešno realizovana treća po redu zimska humanitarna „Trka za život“.

U trci je učestvovalo 57 takmičara i prikupljeno je 15.500 KM koje su namenjene u humanitarne svrhe, za pomoć u radu udruženjima „Sunce“ sa Pala i „Srce za djecu“ iz Sarajeva.

Trku je organizovao Olimpijski centar Jahorina, a dodatno podržali hotel Termag, Vučko, Lavina, Nebojša, Winter, Planet bike, Vinariji Andrija, Kabinet predsjednika, Drina osiguranje, Red communication, Doppelmayr, Opština Trnovo, Restoran Kibe, Snowboardair i Vila Lala.

Donacije kose za decu obolelu od raka

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i udruženje „Sutra je novi dan“, Velika Kladuša, organizuju akciju darivanja kose, koja će se održati u Alternativnom kulturnom centru u Velikoj Kladuši, 29.02.2020.godine od 10:00 do 14:00 časova.

Od donirane kose Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ izrađuje perike i daje deci koja su zbog bolesti, privremeno ili trajno pretrpela gubitak kose.

Svi koji žele da doniraju kosu treba da znaju da je potrebno da kosa kosa treba da bude čista, suva, hemijski netretirana i nefarbana, i duga minimalno 30 cm (idealno je i duže).

Projekat „Kuke spasa“ za podršku najugroženijima u Gradačcu

Volonteri Udruženja „Kult“ iz Gradačca, pokrenuli su projekat „Kuke spasa“, u okviru koga su postavili limene kutije u koje će građani moći da ostave konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odeću koju više ne koriste.

Ideja je da svi koji to žele mogu anonimno donirati hranu i odeću, koju će njihovi socijalno najugraženiji sugrađani kasnije preuzeti.

Posebno dizajnirane limene kutije u kojima možete ostaviti svoje donacije postavljene su na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Kako navode iz udruženja „Kult“, u planu je postavljanje još nekoliko kutija na različitim lokacijama u gradu.