U petak 4. januara, članovi Udruženja građana Novi Sad doneli su igračke, školski pribor  i odeću za decu u okviru Svratišta za decu i mlade.

U okviru praznika, građani i građanke Novog Sada nisu zaboravili na one najugroženije, pa su tako odlučili da obraduju decu koja u njihovom gradu posećuju Svratište za decu. Zato su prikupili dva puna kombija neophodnih stvari i poklona i doneli ih na adresu Svratišta.

“Tokom prethodnih dvanaest meseci ljudi su to donosili u naše prostorije i to je kod nas redovna praksa. Krajem godine odlučujemo gde ćemo to donirati, a ovaj put smo se opredelili za Svratište. Prvi put smo ovde i drago nam je zbog toga. Jedino su slatkiši nabavljeni sada, jer oni moraju biti sveži. Trenutno je zimski period, pada sneg i hladno je, zato smatramo da je odeća najpotrebnija”, kazao je Goran Crnojević, jedan od članova Udruženja.

Svratište u Novom Sadu otvoreno je pre 8 godina, a tokom svog rada pružilo je različitu vrstu podrške preko za preko 1.000 dece čije porodice su prinuđene da sredstva za osnovne potrebe pronalaze putem rada na ulici.

Uoči zime, u Svratištu je nedavno pokrenuta akcija prikupljanja zimske odeće. Osim odeće, deca u svratištu mogu dobiti obrok, sredstva za održavanje lične higijene i učestvovati u različitim edukativnim, kreativnim aktivnostima, ali i dobiti osnovnu medicinsku pomoć i savetovanje.