Decembar je vreme praznika i poklanjanja i mesec u kome se, prema podacima naših istraživanja o filantropiji najviše donira.

Zbog toga smo u današnjem nedeljnom pregledu vesti o davanjima izdvojili priče o akcijama i dobrim delima koja možete podržati i na taj način i sebi i drugima ulepšati kraj ove 2020. godine.

Kompanija Vega IT i Fondacija osmeh na dar u akciji „Paketići sreće“

Nakon što je u saradnji sa Centrom sa porodični smeštaj i usvojenje prikupila donacije za 200 paketića za mališane koji koriste usluge Centra, kompanija Vega IT pokrenula je novu akciju, ovoga puta u saradnji sa Fondacijom „Osmeh na dar“.

Ovoga puta novac se prikuplja za zdravstveno i socijalno ugroženu decu i svi koji to žele mogu je podržati do 14. decembra.

Da saznate više o akciji i donirate svoj #PaketićSreće, posetite link.

 

 

Akcija Crvenog krsta Ivanjica: „Jedan paketić – mnogo ljubavi“

Crveni krst Ivanjice i ove godine realizuje svoju tradicionalnu akciju „Jedan paketić – mnogo ljubavi“, sa ciljem da 140 dece koja koriste usluge ovog Crvenog krsta obraduje novogodišnjim paketićima.

Svi koji su u mogućnosti mogu do 15. decembra podržati akciju doniranjem artikala za paketiće, celih paketića ili uplatom novčanih sredstava na žiro račun Crvenog krsta broj 325950060004804945 (Vojvođanska banka).

Za više informacija posetite Facebook stranicu Crvenog krsta Ivanjica.

 

 

Superherojski paketići

Organizaciju NURDOR i decu obolelu od raka kojoj ova organizacija pruža podršku možete podržati kupovinom superherojskih novogodišnjih paketića.

Pogledajte novogodišnji katalog na linku i izaberite iz njega paketiće za sebe i svoje najdraže, decu, prijatelje ili poslovne partnere.

Takođe, OVDE možete pogledati i standardni NURDOR-ov katalog.

Pored uplate na račun donaciju je moguće uplatiti i pouzećem kada paketići stignu na Vašu adresu. Dostava se ne naplaćuje, za šta zasluge nosi kurirska služba BEX.

Porudžbine možete poslati na mailove beograd@nurdor.org i office@nurdor.org sa izborom paketića, imenom i prezimenom i primaoca i kontakt telefonom. Ukoliko donaciju uplaćujete na račun priložite i dokaz o uplati.

 

 

„Xmas Get Together“: praznična humanitarna akcija agencije Represent Communications

Agencija Represent Communications organizovala je veliku humanitarnu prazničnu akciju “Xmas Get Together”, koja ima za cilj da prikupi što više sredstava za decu kojoj je hitno potrebno lečenje.

U sredu i četvrtak, 16. i 17. decembra od 16 do 17.30h, na Zoom platformi biće organizovana predavanja u okviru kojih će govorit četiri predavača/predavačice: Marija Čanković (psihološkinja), Aleksandra Bezmarević (influenserka), Saša Stanković (Digital Marketing Manager, Adriatics at Philips) i Vojkan Arsić (reditelj).

Da biste prisustvovali predavanjima, potrebno je da pošaljete poruku (ili nekoliko njih) na broj 3030! Dokaz o donaciji pošaljite na mejl prijava@represent.rs i naglasite koje predavanje vas interesuje. Nakon toga, dobijate pristupni link.

Iskoristite priliku da se usavršavate i pomognete onima kojima je potrebna naša podrška.

 

 

Podrška za decu i mlade iz porodica u riziku

Svi koji žele da podrže decu, mlade i porodice u riziku u Nišu, mogu to učiniti popunjavanjem uplatnice koja će im stići uz novembarski račun za komunalije.

Ovih dana na adrese 110.000 domaćinstava u Nišu stići će uplatnica JKP "Objedinjena naplata Niš" čijim popunjavanjem, u iznosu koji sami odaberete, pružate podršku radu SOS Dečijih sela Srbija i deci, mladima i porodicama u riziku.

Vaše donacije pomoći će da Centar za podršku porodici "Putokaz" nastavi da stvara srećne i stabilne porodice, a samim tim i bolje društvo.

Centar za podršku porodici „Putokaz“ do sada je obezbedio podršku za više od 1500 niške dece i 260 marginalizovanih porodica, pružajući im podršku u skladu sa njihovim realnim potrebama.

Donesi.com i Fondacija Novak Đoković zajedno u kampanji „Donesi još jedan vrtić u Srbiju“

Servis za dostavu Donesi.com i Fondacija Novak Đoković, pokrenuli su akciju „Donesi još jedan vrtić u Srbiju“, sa ciljem otvaranja vrtića za 80 mališana sela Vajska (opština Bač).

Otvaranjem novog vrtića veći broj dece će dobiti pristup kvalitetnom ranom obrazovanju, kao i mogućnost za celodnevni boravak u prostoru koji je opremljen najmodernijim igračkama, nameštajem i didaktičkim materijalom.

Svi koji to žele mogu podržati ovu akciju. Sve što je potrebno da uradite jeste da odaberete opciju plaćanje karticom prilikom prosleđivanja narudžbine, kliknete na dugme Želim da učestvujem u kampanji Donesi još jedan vrtić u Srbiju i odaberete iznos svoje donacije.

Nova humanitarna akcja udruge „Nismo same“

Udruga Nismo same od 1. decembra 2020. do 26. februara 2021. sprovodi svoju osmu po redu humanitarnu akciju u okviru koje prikuplja sredstva za projekat taksi prevoza na hemoterapiju žena obolelih od raka koje se leče u zagrebačkim bolnicama.

Svi građani i kompanije akciju mogu podržati donacijama.

Jedan od načina je i da za predstojeće praznike kupite nešto iz asortimana Nismo same proizvioda. Sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same. Donaciju možete uplatiti i na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599 i na taj način pokazati ženama obolelim od raka da nisu same.

 

 

Konzum i ove godine donira novogodišnje paketiće mališanima bez roditeljskog staranja

Drugu godinu zaredom Konzum BiH u vreme novogodišnjih praznika organizuje charity program „Podijelimo radost zajedno“ sa ciljem da zajedno sa svojim kupcima obraduje najugroženije kategorije dece.

Ove godine projekat se realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Hope and Homes for Children“ putem koje će biti donirani novogodišnji paketići mališanima iz programa podrške ove organizacije. Kao i prošle godine kreiran je poseban „Slatki paketić radosti“ koji je dostupan samo u Konzum prodavnicama, a od svakog paketića prodatog do 25.12, Konzum će donirati 1KM.

Iz Konzuma i organizacije „Hope and Homes for Children“ pozivau sve koji su to u mogućnosti da se uključe u akciju i donesu prazničnu radost i mališanima bez roditeljskog staranja.

Mi vas, za kraj, podsećamo da je jedan od načina da učinite dobro delo i online donacija za neku od kampanja na platformi Donacije.rs.