Već tradicionalni turnir, okupio je kompanije i pojedince iz Čačinaca u sportskoj sali OŠ Antun Gustav Matoš, a tom prilikom je obezbeđno oko 2.600 EUR (19.660 KN) za Udruženje osoba sa smetnjama u razvoju Jaglac.

Primer za to koliko se dobro slažu dobrota i fudbal u Hrvatskoj nedavno su pružili članovi reprezentacije koji su u okviru fondacije Vatreno srce donirali preko 60.000 EUR za dečiju kliniku i decu bez roditeljskog staranja. Ipak, u Čačincima fudbal i dobročinstvo već su tradicija, pa je tako 7. januara po 6. put održan humanitarni fudbalski turnir, na kome su prikupljana sredstva za Udruženje Jaglac iz Zagreba.

Generalni pokrovitelj turnira bila je firma Pan Parket Čačinci, a na terenu snage su odmerili kafići Bum i Def, kao i predstavnici Opštine Čačinci i preduzeće RU-DA servis. Između polufinala i završince, utakmicu su odigrali i i mališani iz 2 najmlađe selekcije FK Mladost Čačinci, do 8 godina starosti.

Na kraju događaja, na parket su izašli i članovi udruženja Jaglac, kojima su predstavnici Pan Parketa uručili ček u vrednosti od 19.660 KN.

“Možda najviše govori zajedničko veliko hvala koje su naši Jaglaci u glas povikali po primitku čeka. Od srca veliko hvala Turističkoj zajednici, Općini, Pan Parketu, ekipama i ovim predivnim ljudima u Čačincima koji su nas i ove godine svojom gestom ganuli do suza. Nama ovo jako puno znači”, istakla je predsednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

Jaglac okuplja osobe sa invaliditetom, smetnjama u razvoju i njihove porodice. Udruženje sprovodi različite projekte i aktivnosti vezane za promovisanje jednakih prava osoba sa invaliditetom, razvoj i unapređenje politika za decu i mlade sa teškoćama u razvoju, pružanje socijalnih usluga osobama sa invaliditetom i pružanje podrške porodicama koje imaju decu sa smetrnjama u razvoju u procesu njhove integracije u redovan vaspitno-obrazovni program.

Udruženje je osnovano još 2002. a danas broji više stotina članova, među kojima su i volonteri koji u velikoj meri omogućavaju funkcionisanje ovog udruženja.