Projekat korporativnog volontiranja "Addiko Cares" pokrenut je kao nastavak ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana deteta (20. novembar), a njegov glavni cilj jeste upravo podrška deci. Zaposleni ove banke do kraja godine posetiće 14 institucija uključujući vrtiće, škole, kao i ustanove za podršku deci i odraslima sa invaliditetom, gde će uručiti donacije, ali i posvetiti svoje vreme radu u ovim ustanovama. 

Volonteri će najpre posetiti Sarajevo i Višegrad, gde će se angažovati u udruženju Pomozi.ba, odnosno JU Domu za lica sa invaliditetom Višegrad. Nakon toga, u planu su volonterske akcije u Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Orašju, Čelincu, Gradačcu, Zvorniku, Zenici, Novom Travniku i Kiseljaku.

"Djeca su primarni fokus naše strategije društveno-odgovornog djelovanja, te i ove godine realizujemo niz aktivnosti u koje maksimalno uključujemo i naše zaposlenike, koji svoj doprinos daju volonterskim radom. I ove smo godine, u koordinaciji sa kolegama iz poslovne mreže izabrali organizacije i institucije koje ćemo ove godine podržati. Zaposlenici Addiko banke će u narednih mjesec dana posjetiti ove institucije, volontirati u njima, te im uručiti opremu i sredstva koju smo nabavili u dogovoru s njima", istakla je Sanela Pašić, predsednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

Jedna od prethodnih inicijativa ove godine, usmerena na podršku deci bila je donacija GPS narukvica deci sa autizmom u okviru Udruženja Colibri.

"Addiko Cares" je akcija koja se organizuje u svim zemljama u kojima posluju članice Addiko Grupe, a njen cilj je unapređenje kvaliteta života u zajednici i motivisanje zaposlenih da svojim učešćem direktno pomognu razvoju društvene odgovornosti kompanije.