Akciju 72 sata bez kompromisa koju su organizovali nekoliko Studentskih katoličkih centara (Skac) i Župa Gospe Sinjske,  sprovedena je od 18. do 21. oktobra i okupila nekoliko stotina volontera u različitim incijativama sa ciljem unapređenja zajednice.

Volonteri su bili učenici osnovnih i srednjih škola, studenti kao i mladi ljudi iz sledećih gradova: Dubrovnik, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb.

Ova incijativa je deo međunarodnog volonterskog projekta koji uključuje mlade, a ima za cilj da promoviše solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekat je osmišljen i pokrenut u Nemačkoj 1995. godine, a u Hrvatskoj se organizuje već 5 godina.

Aktivnosti u kojima su mladi učestvovali u okviru projekta su različite - od skupljanja otpada, krečenja i renoviranja kuća i škola, do uređivanja zelenih površina. Kada se prijave, volonteri nisu znali gde i kako će biti uposleni, ali su se svejedno prijavljivali u velikom broju u želji da na ovaj način doprinesu razvoju zajednice.

U okviru udruženja Most iz Splita, i ove godine je organizovan mali frizerski salon gde su volonteri sa frizerskog smera jedne zanatske škole besplatno frizirali i družili se socijalno ugroženim građanima.

Mladi Dubrovčani čistili su okolinu nekoliko odmorišta koja su zbog količine otpada često nepristupačna građanima i posetiocima grada.

Akcije u Dubrovniku podržali su i najmlađi volonteri i - učenici osnovnih škola redova Gospa od Obrane i Sveti Benedikt. Oni su pakovali voće i užine, pomagali u pripremanju kolača u cilju prikupljana novca za ugroženu decu u Zambiji.

A u Zagrebu, sprovedena je akcija “Što mladi mogu naučiti starije?”, putem koje su mladi volonteri starijim osobama približili osnove rada na mobilnim telefonima i računarima.