Violeta je kompanija sa fabrikama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj koja je upravo lansirala kampanju "Pomozimo zajedno!", koja će podržati ugrožene porodice širom te dve zemlje doniranjem proizvoda u vrednosti od EUR 76.000.

 

Kako se primiče sezona praznika a mesec darivanja već uveliko traje, uprava kompanije Violeta je odlučila da podrži porodice kojima je potrebna pomoć u 2 zemlje regiona u kojima kompanija posluje. Violeta je prisutna na regionalnom tržištu te je lepo videti da posmatra filantropiju iz šire perspektive, i da imaju politiku davanja koja se prostire u celom regionu - ovo može da bude korisno za kompanije jer svaka država predstavlja različit slučaj i pruža iskustva koja mogu da poboljšaju buduća korporativna davanja.

Iako ima regionalni pristup, Violeta će imati drugačiji mehanizam davanja u 2 zemlje, u partnerstvu sa lokalnim organizacijama. U sklopu kampanje, doniraće proizvode socijalnim supermarketima širom Hrvatske, a u saradnji sa organizacijama, Caritas BiH, Merhamer BiH i Crveni Krst RS doniraće proizvode ugroženim porodicama širom Bosne i Hercegovine.

Ovo je dobar primer kako kompanije može da pilagodi svoju politiku davanja mestu primalaca i vrstu donacije svojoj oblasti rada: Violeta je proizvođač higijenskih i sanitarnih proizvoda, pa samim tim njihova donacija nije bila u formi sredstava već proizvoda koje prave i iza kojih stoje: toaletnih proizvoda, maramica, pelena i slično.

Kampanja “Pomozimo zajedno” počinje 10.12.2017. i traje do 10.01.2018, što je ujedno i period tokom kojeg se možete priključiti akciji kupovinom proizvoda Violeta i Teta Violeta.

Violeta d.o.o. ima iskustva u socijalno odgovornim projektima u svojim zajednicama, kao što su organizovanje kampanja za donaciju krvu, pomoć višečlanim porodicama, organizovanje programa za integraciju mladih i mnoge druge, uvek sa idejom uzvraćanja pomoći zajednici iz koje su potekli i koja ih je podržavala.