Slučajevi pojedinačnog doniranja velikih suma novca retki su na ovim prostorima. Međutim, majka čije je dete pre petnaest godina operisano na Institutu za majku i dete u Beogradu, štedela je novac godinama i donirala 200.000 RSD Fondaciji Dečje srce koja prikuplja sredstva za Institut.

„Roditelji naših malih pacijenata često žele da se zahvale donirajući Fondaciji, a mi taj novac iskoristimo za nabavku opreme za Institut. Ova gospođa se pojavila i donirala novac u želji da mi zahvali što sam operisala njeno dete pre 15 godina. Želela je da ostane anonimna i jedino što znam jeste da radi kao čistačica i da je novac skupljala godinama kako bi mogla da donira“, rekla je doktorka Mila Stajević, načelnica kardiohirurškog odeljenja na Institutu i članica upravnog odbora u Fondaciji Dečje srce, za koju je ovaj gest posebno dirljiv.

Fondacija je početkom juna organizovala humanitarni događaj gde je pet mladih slikara izrađivalo portrete posetilaca koji su zatim sami određivali cenu slika, a sav prihod od prodaje portreta je bio namenjen Fondaciji. Anonimna žena je na izložbu došla samo da bi donirala 200.000 RSD.