Povodom proslavljanja 75togodišnjice poslovanja, banka je obezbedila grantove za organizacije koje pružaju negu i promovišu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Donacija je realizovana u okviru projekta “Sanjamo. Menjamo” (“Сонуваме.Менуваме”), koji se ove godine sprovodi po 3. put. Ukupno 45.000 EUR je izdvojeno za 10 organizacija koje pružaju podršku osobama sa invaliditetom.

Nekoliko humanitarnih koncerata i događaja održano je 15. i 16. decembra, a karte su se prodavale po simboličnoj ceni od 1,60 EUR (100 MKD). Jedan od ovih događaja takođe je bila i velika proslava organizovana u Makednoskoj Operi gde su članovi popularnog televizijski šoua 5+ Porodica (5+ Фамилија) priredili i nastup uživo, u kome su takođe učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju.

Neke od organizacija koje su primile grantove su Imago Plus iz Skoplja (НВО Имаго Плус - Скопје), Trisomija 21 (Трисомија 21) i Dnevni centar za lica sa cerebralnom paralizom (Дневен центар за лица со церебрална парализа). Novac će poslužiti da se organizacijama pruži podrška tokom nekoliko meseci, ili u kontinuitetu na neodređeno vreme. Organizacije će sredstva iskoristiti za kupovinu potrebne opreme, obuku osoblja ili renoviranje prostora.

 ‘“Sanjamo. Menjamo” je sada već postala tradicija, i dago nam je da nam baš ovaj projekat pomaže da obeležimo 75. godišnjicu. Kao društveno odgovorna kompanija, uvek smo na strain onih koji se ne boje da ostvare svoje snove, da ih podržimo i da zajedno idemo dalje kako bi stvorili bolji svet za sve. Nadam se da će deca koja učestvuju, kao I svi posetioci koncerta nastaviti da rade zajedno, za bolju budućnost”, rekao je Diomidis Nikoletopulos, izvršni direktor i predsednik upravnog odbora Stopanske banke AD Skoplje.

Kompletnu lista organizacija koje će primiti finansijsku pomoć možete pogledati ovde.