U duhu predstojećih praznika, društvo još jednom svojoj publici poklanja tradicionalni koncert koji će se održati 17. decembra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Dolaze dani u kojima svi razmišljamo šta možemo da poklonimo i kako da obradujemo ljude oko sebe, a Srpsko-jevrejsko pevačko društvo ima odličnu ideju i divan poklon za sve nas. Uz pomoć donatora (Ambasada Nemačke, Apostolska Nuncijatura, Savez jevrejskih opština Srbije, Kancelarija za ljudska i manjinska prava) i ove godine oni će biti održan besplatan koncert namenjen pre svega ljudima koji žive u domovima za stara lica i decu bez roditeljskog staranja, ali i svim zainteresovanim Beograđane.

Koncertom se obeležava nekoliko praznika (jevrejska Hanuka, katolički i pravoslavni Božić i Nova godina), a program predstavlja jednistven spoj duhovne, tradicionalne i moderne muzike. Pesme različitih žanrova biće izvedene na staroslovenskom, srpskom, hebrejskom, ladino, jidišu, engleskom, nemačkom, latinskom i španskom jeziku.

Hor će pratiti Mladen Pecović i Nemanj Kanački (gitare), Dušan Petrović (udaraljke), Biserka Marović (klavir) i Milan Savić (saksofon), pod dirigentskom palicom Nebojše Cvijanovića. Organizatorka događaja je predsednica Srpsko-jevrejskog pevačkog društva Marlena Weinberger Pavlović. 

Svoje karte za ovaj sjajan događaj možete preuzeti na biletarnici Pozoriša na Terazijama. Vidimo se tamo!