NURDOR je 15. februara obeležio Svetski dan dece obolele od raka. Na centralnim trgovima u više od 40 gradova u Srbiji održane su manifestacije kojima se priključio veliki broj javnih ličnosti i građana.

Tom prilikom prikupljeno je 2.721.269 RSD koji će pomoći u završetku izgradnje hemato-onkološkog centra Dečije klinike u Nišu. Novac je prikupljen zahvaljujući donacijama hiljada sugrađana iz cele Srbije, malim i velikim preduzećima, kao i istaknutim pojedincima. Sredstva koja u ovom trenutku nedostaju za završetak opremanja novog odeljenja iznose 10.000.000 dinara. Izgradnja je započeta u maju 2016. godine, a iz NURDOR-a se nadaju da će tokom proleća ove godine to odeljenje dočekati prve pacijente iz južnog regiona Srbije.

Misija NURDOR-a je aktivno uticanje na izmene zakonskih regulativa u cilju obezbeđivanja osnovnih prava malih pacijenata, kao i podizanje svesti šire društvene zajednice o problemima sa kojima se suočavaju deca obolela od raka i njihove porodice.  Vizija NURDOR-a insistira da svakom detetu i porodici bude pružena pomoć kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje.