Prodajom karata za koncert, održanog 26. oktobra u Novom Sadu, prikupljeno je ukupno 166.000 RSD, što je dovoljno za 4 mesečne bruto plate personalnih asistenata/kinja za osobe sa invaliditetom.

Koncert u novosadskoj Sinagogi, koji smo prethodno najavili završen ja sa velikim uspehom. Uz podršku 130 sjajnih izvođača, i veliki broj prodatih ulaznica, na događaju je prikupljeno ukupno 166.000 RSD. Novac će u okviru udruženja “Živeti uspravno” biti iskorišćen za obezbeđivanje usluga personalne asistencije osobama sa invaliditetom.

Pored ulaznica, putem donacija jedne firme i sugrađanke koja nije bila u prilici da prisustvuje koncertu, ali je donirala novac, prihod od prodaje karata uvećan je za još 12.300 RSD.

Koncert su zajedno organizovali Centar “Živeti Uspravno”i CRACKER - ArtRoots Guerilla Network, uz podršku Muzičke omladine Novog Sada. Centar “Živeti uspravno”, dobro nam je poznat po svojoj uspešno završenoj crowdfunding kampanji na Donacije.rs, a CRACKER ArtsRoot Guerilla Network inače sprovodi različite inicijative za podršku mladim umetnicima kako bi što uspešnije plasirali svoj rad, te je tako ovo udruženje bilo sjajna podrška koncertu koji je okupio veliki broj mladih izvođača.

Osim koncerta, još jedna akcija pomogla je cilju prikupljanja sredstava. To je bila promocija i prodaja knjige Dušana Mihaleka, nekadašnjeg glavnog urednika muzičke redakcija Radio Novog Sada, povodom 70togodišnjice ovog medija. Tim putem prikupljeno je još 45.310 RSD za usluge personalne asistencije. I sam korisnik ovih usluga, gospodin Mihalek je odlučio da na ovaj način podrži rad centra.

Tako je za samo 2 dana, sakupljeno je ukupno 223.000 RSD, što čini zaista izuzetan rezultat, s obzirom na to da se sumom može pokriti skoro 5 mesečnih bruto zarada asistenata/kinja uključujući putne troškove.