Kolekcija pod nazivom “Slavimo život”, osmišljena je kao svojevrstan vid podrške ženama sa rakom dojke, s obzirom na to da je prihod od prodaje 7 modela bio namenjen kupovini medicinskog aparata na odeljenju za onkologiju Kliničko-bolničkog centra Crne Gore.

Samostalna revija Lazara Ilića održana je u Podgorici 27. oktobra, u oviru 22. Xiamo Fashion Connection revije koju organizuje Modaine Models. Tom prilikom, kreator je predstavio svoju  novu kolekciju pod nazivom “Slavimo život”.

Novac od prodaje 7 haljina, po jedne iz svakog od 7 segmenata kolekcije biće usmeren ka cilju podrške ženama sa rakom dojke. Zbog veoma pozitivnog odziva javnosti i velikog interesovanja, neke od haljlina prodate su još pre same revije, a na kraju događaja objavljeno je da je prikupljeno ukupno 2.000 EUR. Taj novac će u saradnji sa udruženjem Zdrava Donna Montenegrina biti prosleđen Kliničkom centru Crne Gore.

“I sam sam se pitao da li možda treba pomoći jednoj osobi kojoj je najpotrebnije, ali sam shvatio da bi najveća korist bila da se od prikupljenog novca kupi aparat koji onkologiji u tom momentu bude najviše potreban, tako da je negdje cilj da se na taj način pomogne što većem broju žena“, naveo je kreator.

Ideju za kolekciju Lazar je, kako je naveo dobio kroz primer svoje tetke Ljubinke, koja se već treći put bori sa rakom dojke. Ljubinka je i sama prošetala modnom pistom, noseći jedan od modela. Naravno, posebno je značajno što je revija održana upravo na kraju oktobra - Međunarodnog meseca brobe protiv raka dojke.

Lazar je dodao i da ga je uspeh ovog projekta podstakao da kroz modu nastavi da podržava dobre ciljeve, te da će se truditi da bar jednom godišnje organizuje reviju koja će osim predstavljanja modela imati još neki društveno koristan cilj.