Dua Lipa, muzička zvezda rođena na Kosovu, nedavno je nastupila na trodnevnom muzičkom festivalu u Prištini, pri kom je 25% zarade od prodaje ulaznica bilo namenjeno Sunny Hill Fondaciji.

Njen otac, Dukađin Lipa želeo je da organizuje festival koji bi "Kosovo postavio na kulturnu mapu", dok je Dua videla priliku da pomogne Fondaciji koja je osnovana pre dve godine, a čiji je pokrovitelj ona sama. Prihod od prodaje karata za festival, zajedno sa prethodno sakupljenim sredstvima, upotpunio je donaciju od 100.000 EUR, koje će Fondacija iskoristiti da podrži različite kulturne projekte i naravno, muzičke škole na Kosovu. 

Dua je prethodno održala koncert u Prištini 2016. ali festival ove godine je premašio očekivanja obzirom da su velike svetske zvezde privukle publiku iz različitih zemalja. Gospodin Lipa, koji takođe ima iskustvo u muzici i sam je nastupio na festivalu, a istakao je i da je ovaj događaj značajan kako bi se pokazala kulturna i mladalačka strana Kosova, koje se često zanemaruju zbog postojećih političkih pitanja.