U danima iza nas kompanije, organizacije i pojedinci organizovali su veliki broj akcija namenjenih najmlađim članovima zajednice.

Pročitajte 6 priča o dobrim delima za zdravlje, obrazovanje i dobrobit dece.

Deset hiljada kuna za SOS Dječje selo u Ladimirevcima

Predstavnici Rotary kluba Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka obezbedili su donaciju za SOS Dječje selo u Ladimirevcima.

Deset hiljada kuna, mandarine i nešto hrane prikupljeno je u humanitarnoj trci, koja je organizovana sa ciljem za podizanje svesti o probleima koji prate dečiju paralizu.

Povodom Svetskog dana borbe protiv dečije paralize osječki Rotary klub Josip Juraj Strossmayer, uz podršku udruge Run4fun organizovao je humanitarnu trku u kojoj su, uz plaćanje kotizacije, učestvovale cele porodice, a kako je rekao predsednik kluba Velimir Slovaček tom akcijom uključili su se u globalnu akciju rotarijanaca "End Polio Now", kojoj je jedan od glavnih ciljeva borba protiv dečije paralize.

Osječki klub odlučio je da deo sredstava usmeri ka lokalnoj zajednici, tako da su 10 hiljada kuna donirali SOS Dječjem selu u Ladimirevcima.

Kampanja “Moje mjesto pod suncem”

Udruga Centar za kulturu dijaloga, u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci i uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županija i Grada Rijeka sprovodi kampanju pod nazivom “Moje mjesto pod suncem”, sa ciljem da uredi i opremi višenamenski objekat – solidarni centar na Pećinama, od 380 m2, u kome bi socijalno i ekonomski ugrožena deca, koja nemaju svoju sobu, računar, igračke, neretko ni topli dom i kvalitetnu hranu za svoj razvoj, dobila sadržaje koji su im preko potrebni.

Cilj kampanje je skupiti iznos od 1.2 miliona kuna do kraja 2020.

Kampanju možete podržati pozivom na broj 060 20 25, ili uplatom na kunski i devizni račun Erste Bank d.d, IBAN: HR1924020061500087226, Model: HR00, Poziv na broj: 2020, Opis plaćanja: Kampanja Moje mjesto pod suncem, Za uplate iz inostranstva: SWIFT/BIC: ESBCHR22.

Podrškom za ovu kampanju podržavate borbu protiv dečijeg siromaštva, a sve detaljne informacije možete pronaći na stranici “Moje mjesto pod suncem”.

PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

PBZ Grupa, deo Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom donacijom u okviru svog projekta “Činim dobro svaki dan" pomogla je Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac.

Donacijom u iznosu od 301.387,50 kuna Grupa je doprinela adaptaciji kuće za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih sadržaja karlovačkog Doma, sa ciljem poboljšanja uslova rada i poboljšanja kvaliteta socijalne zaštite njegovih korisnika.

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac pruža usluge socijalne zaštite deci i mladima s problemima u ponašanju i poteškoćama sa mentalnim zdravljem, nudeći smeštaj, poludnevni i celodnevni boravak, organizovano stanovanje, savetovanje i pomaganje primarnim i udomiteljskim porodicama kao i mladima koji napuštaju socijalnu zaštitu, zatim slugu stacionarne i ambulantne timske procene i druge usluge za stotinak korisnika.

Više o projektu “Činim dobro svaki dan” i ostalim dobrim delima koja su u okviru njega realizovana, čitajte na linku.

Telemach BiH obradovao štićenike Doma za nezbrinutu decu u Zenici

Kompanija Telemach, koja je u vlasništvu United Grupe obeležila je svoju prvu deceniju uspešnog poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijom kutka za zabavu i razonodu Domu za nezbrinutu decu "Dom-porodica" u Zenici.

Štićenici Doma moći će zahvaljujući najsavremenijim internet vezama da pristupe edukativnim sadržajima, steknu nova znanja, povežu se sa prijateljima, slušaju omiljenu muziku ili igraju najdraže igrice.

Pored donacije uređaja, kompanija će štićenicima Doma pružiti svoje najsavremenije usluge potpuno besplatno.

JU “Dom-porodica” u Zenici postoji već 60 godina i u njemu se brine o deci i mladima do 18 godina bez roditeljskog staranja, kao i o deci sa smetnjama u razvoju.

Podrška Grawe osiguranja SOS Dječijim selima BiH

Kompanija Grawe osiguranje, u prisustvu ambasadorice Austrije u BiH dr Ulrike Hartmann, uručila je u oktobru donaciju u vrednosti od deset hiljada KM SOS Dječijim selima BiH.

Već sedmu godinu Grawe osiguranje pruža podršku SOS Dječijim selima BiH, a ni ove godine, koja je donela izazove mnogim kompanijama, pomoć nije izostala.

Podrška za decu obolelu od raka

Udruženje „PIPOL“ je na području Grada Tuzla u protekla dva meseca sprovelo projekat „COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), u okviru incijativa za ublažavanje negativnih posledica pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva.

Jedna od aktivnosti bila je i nedavna poseta ZOO vrtu Bingo, prilikom koje su članovima udruženja „PIPOL“, podeljeni paketi sa sredstvima za održavanje lične i higijene prostora, kao i dodatne količine zaštitnih maski za lice, kako bi se prevenirale i ublažile negativne zdravstvene posledice pandemije COVID-19 na ovu izuzetno osetljivu kategoriju društva.

Ranije, u okviru ovog projekta, izvršena je i nabavka školske opreme i školskog probora za četrdest korisnika, podeljeni su repromaterijali za kućni uzgoj gljiva, zaštitne maske za lice i foto knjige sa motivišućim porukama.

Pored toga, realizovane su edukativne, okupacione i rekrativne aktivnosti sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih, zdravstvenih i socijalnih posledica pandemije COVID-19.

Nadamo se da vas je neka od ovih priča inspirisala da i sami učinite neko dobro delo. Jedan od načina za to je online donacija za neku od kampanja na našoj platformi Donacije.rs, ili slanje SMS poruke bilo koje sadržine na broj 7300.