Kompanije, organizacije i građani nastavljaju da pokazuju solidarnost sa svojim zajednicama i doniraju za borbu protiv COVID-19.

Pročitajte vesti o davanjima za borbu protiv posledica korona virusa koje su obeležile nedelju iza nas.

Prihvatilištu za decu Beograda doniran tunel za dezinfekciju

Kompanija Telekom Srbija donirala je Prihvatilištu za decu Beograda neophodna sredstva za nabavku i postavljanje tunela za dezinfekciju, kako bi ta ustanova koja pruža smeštaj i brigu o deci imala uslove za bezbedan rad tokom epidemije korona virusa.

Postavljanje tunela za dezinfekciju ispred zgrade omogućiće svakodnevno funkcionisanje i sigurne ulaske u prostorije Prihvatilišta i doprineće čuvanju zdravlja dece koja koriste usluge Prihvatilišta i zaposlenih u toj ustanovi.

Prihvatilište za decu Beograda svakodnevno zbrinjava decu i mlade iz svih socijalnih kategorija uzrasta od 7 do 18 godina koja se nađu u rizičnoj ili kriznoj situaciji.

 

 

Kompanija Meridian podržava zdravstvo u Srbiji

Kompanija Meridian, u okviru velike akcije podrške zdravstvu u Srbiji obišla je u prethodnim danima nekoliko bolnica širom Srbije i uručila vredne donacije sa ciljem borbe protiv korona virusa.

Prošle nedelje predstavnici Meridiana obišli su Opštu bolnicu u Jagodini i donirali veliki broj paketa pomoći, u kojima se nalazi raznovrsni medicinski materijal, sredstva za higijenu, kao i veliki broj zaštitnih maski.

Zaposleni u ovoj kompaniji posetili su i Opštu bolnicu Valjevo, koja se takođe nalazi u kovid sistemu i uručili donaciju od više desetina paketa sa neophodnom medicinskom opremom i drugim potrepštinama neobhodnim da bi pacijentima bila ukazana blagovremena i optimalna zdravstvena nega.

Pored toga, Meridian je u proteklih nekoliko meseci obišao i materijalno pomogao javne kuhinje, najugroženije pojedince širom Srbije, organizacije Crvenog krsta, kovid ambulante, klinike i bolnice.

Donacija KUD Nikola Tesla

Članovi KUD Nikola Tesla organizovali su se i sproveli akciju podrške za zaposlene u Ortopedskoj Bolnici na Banjici, koja već duže vreme funkcioniše kao COVID bolnica.

Oni su za svega nekoliko sati prikupili donaciju u vidu voća, koju su prošle nedelje uručili Ortopedskoj bolnici, u znak podrške zaposlenima koji svakodnevno pomažu građanima u borbi protiv korona virusa.

 

 

Podrška dijaspore za bolnicu u Prijepolju

Grupa mladih ljudi iz Prijepolja koji žive i rade u nekoliko evropskih zemalja obezbedili su donaciju u vidu maski, rukavica, skafandera, beskontaktnih termometara i pulsnih oksimetara za Opštu bolnicu u Prijepolju.

Kompanija Mozzart podržava zdravstvene radnike

Kompanija Mozzart u prethodnih nekoliko dana sprovela je akciju namenjenu zdravstvenim ustanovama u kojima se leče pacijenti oboleli od COVID-19 širom BiH.

Zaposleni u ovoj kompaniji posetili su prošle nedelje zdravstvene ustanove u Bijeljini, Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Trebinju i donirali pakete voća za zdravstvene radnike.

Od početka krize kompanija Mozzart je širom regiona obezbedila pomoć za borbu protiv COVID-19 u vrednosti od oko pola miliona evra.

Ukoliko i sami želite da date svoj doprinos borbi protiv korona virusa, podržite neku od trenutno aktuelnih kampanja na covid19.donacije.rs – donirajte online, ili pošaljite SMS poruku bilo koje sadržine na broj 7300.