Građani, kompanije i neprofitne organizacije u regonu nastavljaju da doniraju za podršku borbi protiv posledica korona virusa u regionu.

Pročitajte priče o davanjima koje su obeležile nedelju iza nas i pogledajte kojim kampanjama za borbu protiv posledica COVID-19 i sami možete dati podršku.

Donacije za bolnicu u Novom Pazaru

Podrška bolnici u Novom Pazaru i dalje traje. Tako je pre nekoliko dana firma “Mizan” za potrebe zdravstvenih radnika i volontera donirala 10 paketa zaštitnih vizira.

Za bolnicu u Novom Pazaru pokrenuta je i kampanja podrške na globalnoj platformi gofund.me, čija je inicijatorka Samra Pećanin, a pomoć stiže i iz dijaspore, kao i od samih građana Novog Pazara, ali i drugih gradova Srbije.

Donacija za LiceUlice

Vizionari Srbije su za prodavce uličnog magazina LiceUlice po drugi put donirali vizire, i time pomogli da se obezbedi sigurnija šetnja ulicama, kako za prodavačice i prodavce, tako i za kupce magazina.

Mozzart donirao 10.000 evra pomoći za bolnice

Kompanija Mozzart donirala je 10.000 evra za pomoć i nabavku medicinskih aparata za bolnice u Vranju, Užicu i Kragujevcu.

U prethodnom periodu Mozzart je za za direktnu pomoć bolnicama izdvojio više od 110.000 evra, a kako najavljuju iz kompanije slične društveno odgovorne akcije će se nastaviti i u budućnosti.

Pomoć bolnicama u Sandžaku

Preduzetnik iz Prijepolja, Faruk Džandžanović, i njegova firma „Mali kućni aparati“ uputili su donacije sa podršku bolnicama u Novom Pazara i Sjenici.

Do sada je donirano oko 600 hiljada dinara, od čega je sa 100 hiljada dinara podržana nabavka sanitetskog vozila koje je dopremljeno bolnici u Novom Pazaru. Pored toga, sjeničkom Domu zdravlja je donirano 10 hiljada maski i 1 tona sredstava za dezinfekciju.

Specijalnoj bolnici Novopazarska banja, u kojoj se leče non-covid pacijenti Džandžanović je donirao klima uređaj.

Njegovi prijatelji, Slaviša Vortić iz Beograda i Miško Radišić iz Stare Pazove, donirali su 800 vizira koji su raspoređeni u sve ugrožene zdravstvene ustanove u ovoj regiji.

Bolnice u Sandžaku podržao je i košarkaš Mirsad Jahović, koji je obezbedio donaciju od 40 inhalatora zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Dugoj Poljani i Karajukića Bunarima na Pešteru.

Podršku su pružili i Emil Hodžić i njegove sestre, koji su obezbedili donaciju dezinfekcionog tunela za bolnicu u Priboju, koji će doprineti većoj bezbednosti zaposlenih i pacijenata i u izolacionoj jedinici i u samoj bolnici.

Za bolnicu u Priboju, kao i bolnicu u Prijepolju prošle nedelje je uz podršku donatora, u okviru kampanje na našoj platformi Donacije.rs prikupljeno 728.109 dinara.

Frižideri za držanje lekova i mašine za pranje sudja za bolnicu u Surdulici

Fondacija FLEXITARIAN SOCIETY obezbedila je donaciju koja se sastoji od šest frižidera za držanje lekova i dve mašine za pranje suđa Bolnici za plućne bolesti u Surdulici koja je nedavno pretvorena u COVID-19 zdravstvenu ustanovu.

Ovu bolnicu i sami možete podržati online donacijom na našoj platformi Donacije.rs.

Hajriz Brčvak nastavlja da donira za borbu protiv COVID-19

Hajriz Brčvak uputio je još jednu donaciju Crnoj Gori, koja se sastoji od 60.000 rukavica, 15.000 maski i 2.000 vizira.

Pored toga, Brčvak je najavio da će u narednih nekoliko dana donirati 14 dezinfekcionih tunela bolnicama i domovima zdravlja u Crnoj Gori i jedan Prijepolju u Srbiji.

Donacija za bolnicu u Bijelom Polju

Kompanija Bemaks obezbedila je Opštoj bolnici Bijelo Polje kontejner za COVID ambulantu, gde će se vršiti pregled pacijenata pre nego što se hospitalizuju.

Ova kompanija je i ranije donirala sredstva za borbu protiv COVID-19 pandemije u Crnoj Gori.

Klinici za plućne u Banja Luci bolesti donirano 75 uniformi

Zaposleni u banjalučkom hotelu “Jelena, poslovnoj jedinici kompanije „Sloboprom“ donirali su 75 uniformi Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Kako navode iz Klinike za plućne bolesti ove uniforme znače mnogo, kao i osećaj da neko misli na zdravstvene radnike i podržava ih u onome što rade.

Podsećamo vas da podatke o donacijama za borbu protiv posledica COVID-19 u regionu Zapadnog Balkana možete pogledati u našem infografiku, kao i da podršku i sami možete pružiti online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke bilo koje sadržine na broj 7300.