Nedelja iza nas pokazala je koliko možemo kada smo ujedinjeni u humanosti i solidarnosti. Primer za to je kampanja za urgentnu pomoć ugroženima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, pokrenuta na našoj platformi Donacije.rs, koja je sa samo 24 časa prikupila više od milion dinara, a za nepuna dva dana 1.500.000 dinara.

Podrška se nastavlja, a možete je pružiti i sami online donacijom ili slanjem SMS poruke na broj 7300.

Pokazalo se i da kriza izazvana korona virusom još uvek traje i da je za borbu protiv njenih posledica potrebna podrška, koju kompanije, organizacije i građani nastavljaju da pružaju, kroz različite akcije, tako da smo i ovog petka za vas pripremili vesti i priče o davanjima za borbu protiv posledica COVID-19 i podršku zdravstvu zajednica u regionu.

Devojke iz Novog Pazara prikupile 36.000 EUR za pomoć Opštoj bolnici u Novom Pazaru

Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin su putem društvenih mreža pokrenule kampanju za prikupljanje sredstava, od kojih će biti nabavljena oprema za bolnicu u kojoj se leče oboleli od COVID-19, objavio je portal nova.rs.

Uz pomoć građana koji su donirali novac, za samo 24 sata prikupljeno je 36.000 EUR. Od tog novca nabavljeno je 50 regulatora kiseonika, dok će preostalih oko 24.000 evra biti iskorišćeno za druge potrebe, kako zdravstveni radnici budu odlučili.

 

 

Novak Đoković donirao 5 miliona dinara za podršku Novom Pazaru

Podršku Novom Pazaru pružio je i teniser Novak Đoković , koji je početkom nedelje donirao pet miliona dinara za pomoć Novom Pazaru u borbi protiv koronavirusa.

Fondacija Novak Đoković radije je donirala milion EUR za podršku zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Atletičar donirao respirator za Sjenicu

Atletičar Asmir Kolašinac donirao je mini respirator za Sjenicu, sa ciljem podrške u borbi protiv korona virusa.

Poznati atletičar želeo je ovim gestom da motiviše i druge da pomognu, s obzirom na to da bolnici u Sjenici trenutno nedostaju sredstva za borbu protiv korona virusa.

 

 

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo akciju za podršku ugroženim gradovima u Sandžaku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za gradove Sandžaka u kojima je zbog koronavirusa i velikog broja obolelih proglašeno vanredno stanje.

Novac je moguće donirati na web stranici www.pomoziba.org ili pozivom na telefonski broj 17022, putem koga korisnici i korisnice svih mobilnih mreža u BiH, za pomoć ugroženima u Sandžaku mogu donirati 2 KM.

Udruženje Pomozi.ba je već obezbedilo 50.000 zaštitnih maski, a novac prikupljen putem ove akcije će biti upotrebljen za nabavku zaštitne i druge medicinske opreme, kao i dezinfekcionih sredstava kojih nema dovoljno u lokalnim zdravstvenim ustanovama.

 

 

Pedeset respiratora za bolnice širom RS

U okviru akcije „Respirator za srpsku“ nabavljeno je 50 respiratora, od kojih je 7, početkom nedelje uručeno Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

Akciju su pokrenuli privrednici iz Bijeljine, a 10 respiratora je donirano UKC u Banjaluci, po sedam bolnicama u Bijeljini i Doboju, dok su ostale respiratore dobile bolnice u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Gradišci, Prijedoru, Foči i Nevesinju.

 

 

Zaposleni u Centralnoj banci BiH prikupljali pomoć za najugroženije

Zaposleni u Centralnoj banci BiH, želeli su da pokažu solidarnost sa najosetljivijim kategorijama koje osećaju posledice pandemije COVID-19, pa su organizovali akciju prikupljanja sredstava u okviru koje su izdvojili procenat od svojih ličnih primanja i na taj način prikupili 39.442,36 KM.

Humanitarna akcija je završena transferom prikupljenih sredstava na račune Crvenog krsta Brčko distrikta BiH, Crvenog krsta Republike Srpske, KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, SOS Dječijeg sela Bosna i Hercegovina, Udruženja “Pomozi.ba”, Narodne kuhinja Stari Grad Sarajevo, Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka i Dječijih domova “Egipatsko selo”, Mostar i “Majčino selo”, Međugorje.

Klinici za infektologiju KBC-a Rijeka doniran defibrilator/monitor

U okviru akcije „Sve za našu djecu“, koju su organizovali Udruge Riječko srce i Kanala Ri, prikupjeno je 84.000 kuna, od kojih je nabavljan defibrilator/ monitor, koji je doniran KBC-u Rijeka, sa ciljem podrške borbi protiv korona virusa.

 

 

P&G donirala 415.000 kuna za borbu protiv korona virusa

Kompanija Procter & Gamble donirala je 415.000 kuna za borbu protiv korona virusa u Hrvatskoj. Novčano je donirano 160.000 kuna, a više od 255.000 kuna u proizvodima.

Kako bi se što efikasnije pomoglo najranjivijim skupinama P&G sarađuje s dugogodišnjim partnerima, Hrvatskim Crvenim križem i UNICEF-om.

Širom sveta, kompanija je do sada donirala 15 miliona EUR za borbu protiv korona virusa.

 

 

Podrška za borbu protiv korona virusa i dalje je potrebna širom regiona. Možete je pružiti na različite načine, a jedan od njih je online donacija na platformi covid19.donacije.rs, ili slanje SMS poruke na broj 7300.