Nedelja iza nas još jednom je obeležena dobrim delima usmerenim na borbu protiv korona virusa. Prema našim podacima, u regionu Zapadnog Balkana je od početka kize do 30. juna 2020. godine za borbu protiv štetnih posledica korona virusa donirano 60.020.899 EUR.

Od dobročinstava koja su obeležila nedelju iza nas i više nego vredna pomena je kampanja urgentne pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu, u okviru koje je za samo 9 dana, uz podršku 453 donatora, prikupljeno više od 2,5 miliona dinara.

Podrška je sada potrebna i za druge gradove koji su proglašeni za nova žarišta, a pomoć možemo pružiti donacijom za opšti apel, ili neki od trenutno najugroženijih gradova, među kojima su Prijepolje, Priboj i Vranje.

U nastavku teksta pročitajte i neke od priča o dobrim delima koje smo ovog petka izdvojili za vas, a za koje vas nadamo da će vas motivisati na dobročinstvo.

Hajriz Brčvak obezbedio donaciju za Novi Pazar i Tutin

Humanista Hajriz Brčvak uputio je Novom Pazaru i Tutinu donaciju u medicinskoj opremi i 15.000 EUR, od kojih je 10.000 EUR namenjeno je Novom Pazaru, a 5.000 EUR Tutinu.

Oprema sadrži 50 litara alkohola, 5.000 maski, 100 zaštitnih odela i 500 pari rukavica. Pored toga, Brčvak je na Facebook stranici svoje Fondacije Hemiias e. V. pokrenuo akciju prikupljanja novčane pomoći za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Rožaje, Berane i Bijelo Polje.

Donacija za zdravstvene ustanove u Novom Sadu

Humanitarna ženska organizacija "Lajons klub Mileva Marić Ajnštajn'' iz Novog Sada, u saradnji sa internacionalnim udruženjem i prvom Lajons zonom Srbije, podela je pakete medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu.

Uređaji za dezinfekciju ruku i obuće takozvani higijenski totemi isporučeni su Institutu za javno zdravlje Vojvodine i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Pored higijenskih totema obezbedili su i zaštitnu opremu za medicinske radnike - maske, kaljače, mantile i kombinezone.

Pored toga, najavljeno je da će pomoć biti dostavljena za još dve zdravstvene ustanove u Novom Sadu, kao i za medicinske ustanove u Zrenjaninu, Beogradu i Nišu.

Kompanija Meridian donirala EKG aparat KBC-u Crne Gore Kompanija

Kompanija Meridian je uputila kliničko-bolničkom centru Crne Gore donaciju EKG aparata, koji je namenjen za odjeljenje kardiologije.

Pored toga, Meridian je ranije uputio brojne donacije, u vidu paketa pomoći najugroženijima, u gradovima Crne Gore, kao i u drugim zemljama Balkana.

CGES donirao bjelopoljskoj bolnici opremu vrednu 20.000 EUR

Bjelopoljskoj bolnici je Crnogorski elektroprenosni sistem AD (CGES) donirao medicinsku opremu u vrednosti od 20 hiljada EUR.

Za potrebe Internog odeljenja donirani su defibrilator, holter EKG-a i holter pritiska, dok su dva monitora za praćenje vitalnih funkcija obezbeđeni za intenzivnu jedinicu koja se nalazi u okviru Službe za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu negu.

Kompanija Jur Prom d.o.o. donirala zaštitnu opremu Domu zdravlja Livno

Dom zdravlja u Livnu dobio je donaciju od 6.000 pari gumenih rukavica, 450 zaštitnih odela, 1.150 pokrivala za noge, 1.000 pokrivala za glavu.

Donaciju je obezbedila kompanija Jur Prom d.o.o. Ljubuški, koja je i ranije, tokom pandemije uzrokovane korona virusom, više puta donirala medicinskih uređaja i zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u ovom okruženju.

Još jednom vas podsećamo da i sami svoju podršku možete dati online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke bilo koje sadržine na broj 7300.