Osnovna škola „Sanica“, iz istoimenog mesta u Bosni i Hercegovini, primila je anonimnu donaciju za ekskurziju đaka, uz uslov da ekskurzija bude obrazovnog karaktera i da se održi u Sarajevu, a identitet donatora ne sme biti otkriven.

Uprava škole je bila iznenađena ovim lepim delom: „Novac od donacije je bio dovoljan da pokrije troškove prevoza, ulaznice u Narodni muzej Bosne i Hercegovine i džeparac za školarce. Donator je insistirao na tome da ostane anoniman – čak je slao posrednika koji je se pobrinuo o svemu“.

Deca i nastavnici su zajedno osmislili sadržaj ekskurzije. Pored Narodnog muzeja, posetili su i Zgradu zajedničkih poslova Bosne i Hercegovine, kao i Stari grad.

„Prepostavljamo da se radi o nekome ko je dobro upoznat i svestan situacije u kojoj se nalazi naše selo i da mnogi roditelji ne mogu da priušte ekskurziju za svoju decu“, rekli su iz ove škole.

Anonimni donator je takođe rekao da mogu da očekuju slične donacije u budućnosti, a uprava škole se nada da će i drugi ljudi koji mogu da pomognu i ulože u omladinu i obrazovanje, to i učiniti.