COVID-19 i dalje je jedan od najdominantnijih razloga kada su u pitanju davanja za opće dobro.

Prethodnih dana organizirali smo razne inicijative širom regije kako bismo podržali zajednice u borbi protiv COVID-a 19.

U današnjem sedmičnom pregledu vijesti o donacijama pročitajte neke od priča koje su obilježile prethodne dane.

CarGo donirao besplatne obroke za medicinske radnike

Prije nekoliko dana zaposlenici CarGo Butlera isporučili su više od 100 svježih i toplih obroka medicinskim radnicima u privremenoj COVID bolnici u beogradskoj Areni.

Tom prilikom, Nikola Aćimović, generalni direktor CarGo Butlera, izjavio je da je „donacija medicinskim radnicima samo mali znak zahvalnosti u usporedbi sa svim što su za nas radili protekle godine.“

Pored toga, iz CarGo-a je najavljeno da će sljedećih dana organizirati besplatne vožnje do punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

Poduzetnici iz dijaspore donirali 60 respiratora zdravstvenom sistemu Crne Gore

Crnogorski poduzetnici iz dijaspore, koji su željeli ostati anonimni, donirali su zdravstvenom sistemu Crne Gore 60 respiratora u vrijednosti od oko milion američkih dolara.

"Ovo je najvažnija vrsta donacije koja nam je trenutno potrebna i jedini način da tehnički poboljšamo trenutne kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajan porast broja respiratora koje sada imamo zahvaljujući ovim donacijama, jasno je da će se kvaliteta zdravstvene zaštite znatno poboljšati”, navela je dr. Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore.

Alma Ras donirala  dva respiratora  UKC-u Tuzla

Kompanija Alma Ras donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dva respiratora koji će se distribuirati COVID bolnicama.

„Naš uspjeh se mjeri brigom koju pokazujemo prema onima kojima je naša pomoć najpotrebnija”, izjavila je Mirvana Muhović, glasnogovornica Alme Ras.

Hemofarm donirao 500 brzih testova trebinjskom Domu zdravlja

 

Kompanija Hemofarm donirala je 500 brzih antigenskih testova na koronavirus Domu zdravlja u Trebinju.

Donacija testova dio je Hemofarmove kampanje Superheroji  maske nose ispod očiju!  u okviru koje se dio prihoda od prodaje probiotika odvaja za kupovinu zaštitne opreme.

 

 

Općina Novi Grad donirala zaštitnu opremu za borbu protiv COVID-a 19

Prije nekoliko dana sarajevska općina Novi Grad dala je vrijednu donaciju gradu Goraždu u vidu zaštitne opreme za borbu protiv COVID-a 19, uključujući medicinska zaštitna odijela, zaštitne maske za jednokratnu upotrebu, rukavice, dezinfekcioni koncentrat, sredstvo za dezinfekciju ruku, pulsni oksimetar i tlakomjer sa stetoskopom.

Oprema je raspodijeljena Domu zdravlja Dr Isak Samokovlija, Zavodu za javno zdravstvo BPK-a, mjesnim zajednicama, Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, Gradskoj upravi Goražde, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde, Domu za stara i iznemogla lica, kao i udruženjima civilnih žrtava rata, udruženjima koja okupljaju osobe sa smetnjama u razvoju, Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja Biser, Udruženju penzionera, Udruženju dijabetičara i za druge interventne potrebe.

Podsjećamo vas da borbu protiv posljedica COVID-a 19 u svojoj zajednici možete podržati online donacijom na Donacije.rs.