Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна Македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема.