Dobra djela u borbi protiv COVID-19 se nastavljaju dok kompanije, organizacije i građani širom regiona, na različite načine, pružaju podršku zdravstvenim radnicima i oboljelima.

Danas smo za vas pripremili četiri priče o dobrim djelima u borbi protiv posljedica COVID-19.

UNICEF i Johnson & Johnson fondacija nabavili ličnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike

UNICEF Srbija isporučio je ličnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u COVID bolnici u Batajnici i Kliničkom centru Srbije.

Zahvaljujući donaciji Johnson & Johnson fondacije i kompanije Janssen Srbija (dio farmaceutske kompanije Johnson & Johnson), vrijednoj 70.000 dolara, nabavljeno je 3.000 zaštitnih vizira, 2.000 komada jednokratnih rukavica, 2.000 skafandera, 10.000 mantila i 8.000 KN 95 maski.

UNICEF nastavlja da daje punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku potrebne opreme za zdravstveni sistem. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost i u uslovima ekonomske neizvjesnosti dio svojih prihoda opredijelila za pomoć društvu. Veoma cijenimo doprinos Johnson & Johnson fondacije našem radu – posebno u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Zahvaljujući njihovoj podršci možemo efikasnije da se borimo sa koronavirusom i sačuvamo živote ljudi u Srbiji, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odsjeka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u.

Unilever i Mercata VT doniraju bolnicama u Srbiji

Kompanija Unilever, uz pomoć distributera Mercata VT, obezbijedila je donaciju 16.400 litara proizvoda Domestos Thick Bleach Pine i Domestos Thick Bleach Atlantic za bolnice širom Srbije.

Pored Beograda, donaciju će dobiti 20 institucija u gradovima: Bor, Ćuprija, Šabac, Valjevo, Subotica, Pančevo, Čačak, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Niš i Novi Sad. Projekat je realizovan u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“.

Donacija vrijednosti preko 3.550.000 dinara raspoređena je prema prioritetima i potrebama bolnica, u cilju borbe protiv epidemije i osiguravanja dobre higijene i bezbjednih uslova za pacijente.

Krajem 2020. godine, Unilever i Mercata VT takođe su podržali i novogodišnji projekat Fondacije „Novak Đoković“ – „Budućnost. Na vrijeme.“ u okviru kojeg su opremljene i obnovljene prostorije za edukaciju i animaciju u dječijim bolnicama u Beogradu: Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić”, Bolnica za pedijatriju „Dr Olga Popović–Dedijer“ i Univerzitetska dečija klinika Tiršova.

Mozzart pomaže na punktovima za vakcinaciju

Od samog početka epidemije, kompanija Mozzart pruža podršku zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Posljednja u nizu donacija sastojala se od 25 dozatora za dezinfekciju ruku, koji su postavljeni na Beogradskom sajmu, kao i deset dozatora na punktu za vakcinaciju u Belekspo centru.

Ukupna vrijednost donacija kojima je kompanija Mozzart podržala zdravstveni sistem Srbije od početka COVID-19 krize iznosi oko 1.500.000 evra.

Zdravstvenim radnicima u KBC Bežanijska kosa uručena donacija

Humanitarna fondacija “Budi srećan” uputila je donaciju u vidu paketa za zaposlene u KBC Bežanijska kosa, želeći na taj način da im izrazi zahvalnost za napore koje ulažu u borbi protiv COVID-19.

Fondaciji „Budi srećan“ i sami možete pomoći u njenoj namjeri da podrži zdravstvene radnike širom Srbije, tako što ćete SMS poruku sadržine „7“ poslati na humanitarni broj 2407.

Sakupljena sredstva će kroz različite vidove pomoći biti upućena zdravstvenim radnicima i njihovim porodicama. Akciju su podržali i svi mobilni operateri u Srbiji, koji su se odrekli provizije i bez ikakve naknade pružaju usluge za ovu akciju prikupljanja sredstava.

Željeli bismo i da vas podsjetimo da je jedan od načina na koji možete podržati borbu protiv COVID-19 doniranje preko interneta na covid19.donacije.rs, ili slanje SMS poruke na broj 7300.