Tokom akcije Kuglice dobrih želja studenti riječkog univerziteta prikupili su 1.650 EUR za Dečiju bolnicu Kantrida i 1.056 EUR za azil za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. U ukrase koje su građani dobijali od studenata u zamenu za novčanu donaciju, mogli su da ostave poruke dobrih želja za predstojeće praznike.

Građani su tokom akcije mogli da doniraju po najmanje 2,70 EUR (20 KN), a zauzvrat bi dobili novogodišnji ukras (kuglicu) koje su prethodno ukrasili studenti riječkog fakulteta. U ukrase, građani su mogli da stave poruke sa svojim dobrim željama za predstojeće praznike, a potom ih i okače na jelku koja se nalazi na gradskom šetalištu. Vatrogasna služba pobrinula se da se ukrasi nađu na svim granama, čak i onim najvišim.

Cilj akcije je bilo prikupljanje sredstava za kupovinu opreme za hirurgiju za Dečiju bolnicu Kantrida i obezbeđivanje novčane pomoći azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. Za bolnicu je prikupljeno ukupno oko 1.650 EUR (12.200 KN), dok je azil podržan sa oko 1.000 EUR (7.800 KN).

Grad Rijeka obezbedio je za ovu akciju 700 ukrasa, koje je ukrašavalo oko 40 studenata volontera. Kako je prvih 700 prodato već prvog dana, nabavljeno je dodatnih 100 ukrasa. Interesovanje za ovogodišnju akciju premašilo je očekivanja, te je tako u zamenu za donaciju podeljeno više ukrasa nego u protekle dve godine.

Akciju su pre 3 godine pokrenule tadašnje studentikinje biotehnologije Karla Pavlović i Lea Radošević, a ove godine je organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentkinja 1. godine Fakulteta za biotehnologiju.