Vreme praznika je vreme darivanja, tako da su prethodnih nekoliko dana obeležile brojne akcije, kroz koje su se kompanije, organizacije i građani, potrudili da podele radost darivanja i donesu praznični duh i dobročinstvo u svoje zajednice

Izdvojili smo samo neka od prazničnih davanja koja su obeležila poslednju nedelju u 2019. godini.

CONVERSE donirao patike za prodavce magazina LICEULICE

CONVERSE ove godine praznike obeležava tako što daruje one koji svoje vreme, energiju i trud ulažu u razvoj svoje lokalne zajednice i rade na poboljšanju uslova života svih njenih članova. Zbog toga su predstavnici ove kompanije posetili prostorije magazina LICEULICE i na poklon odneli patike za sve prodavce ovog magazina.

Na ovaj način, želeli su da svakodnevno pešačenje prodavcima učine lepšim i lakšim, ali i da motivišu druge da kroz slične praznične akcije podrže one kojima neke lepe i humane ciljeve.

Novogodišnja tombola za mlade bez roditeljskog staranja

Centar „Jaki mladi“, karijerni centar koji, u okviru organizacije SOS Dečija sela Srbija, podržava mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja i pomaže im u procesu osamostaljivanja i izlaska iz alternativne brige, organizovao je 24. decembra svoju tradicionalnu Novogodišnju tombolu, za mlade koji koriste usluge ovog Centra.

Za 105 mladih podeljeni su paketići iznenađenja koji su sadržali kozmetiku, sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju i brojne druge korisne stvari i sitnice. Mladi koji su roditelji dobili su i paketiće sa slatkišima za svoje mališane, dok su 35 mladih koji su se ove godine osamostalili obezbeđeni i dodatni paketi sa hranom.

Organizaciju tombole svojim donacijama podržali su: Rotary Club Beograd, PU „Spomenak“, „PU Kreativna kockica“, PU „Smartkos“, Mondelez, Eurobank, hotel Hyatt Regency Belgrade i mCloud.

Kompanija NIS obezbedila paketiće za decu bez roditeljskog staranja

Zaposleni u kompaniji NIS pripremili su 258 novogodišnjih paketića za mališane bez roditeljskog staranja, iz domova „Kolevka“ u Subotici, „Jefimija“ u Kruševcu, „Stanko Paunović“ u Negotinu, „Spomenak“ u Pančevu i „Duško Radović“ u Nišu.

Akciju su podržali i prvotimci Košarkaškog kluba „Partizan“ - Stefan Birčević, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, kao i predsednik kluba KK „Partizan“ Ostoja Mijailović, koji su se pridružili NIS-ovim volonterima u pripremi unikatnih poklona.

Ove godine, svako dete dobiće poklon prema sopstvenoj želji, za koje su volonteri NIS-a saznali kroz kreativne radionice pod nazivom „Nacrtaj svoj paketić želja“, na kojima su mališani kroz glumu, crtanje, pevanje i recitovanje poželeli lutke, knjige, autiće, bicikle, slušalice. Za svako dete napisana je i personalizovana čestitka sa porukom i lepim željama.

Yugoverse Nova godina

U nedelju, 29. decembra, Yugoverse organizuje akciju pod nazivom „Yugoverse Nova godina“, sa ciljem prikupljanja paketića za decu u Centru za zaštitu dece i odojčadi Zvečanska.

Tim povodom, u nedelju će specijalno okićeni i lampicama ukrašeni Jugići, Fiće i Stojadini prodefilovati ulicama Beograda i potom se, na dve lokacije u gradu, parkirati radi prikupljanja donacija, fotografisanja i druženja.

Yugoverse ekipa krenuće sa Novog Beograda oko 6 popodne, sa prvom stanicom na platou ispred Muzeja Jugoslavije na Dedinju. Prikupljanje donacija i druženje na platou trajaće od 18:30 do 19:30.

Kolona zatim kreće kroz grad prema Novom Beogradu, prolazeći kroz centar grada, preko Slavije, Terazija, i Brankovog mosta, nazad do Novog Beograda, gde je sledeća stanica – Štark Arena (Sever). Prikupljanje donacija i druženje na parkingu ispred Štark Arenetrajaće od 20:30 do 21:30.

Svi koji to budu želeli moći će na ovim lokacijama da podrže akciju donacijom slatkiša, paketića, novca, igračaka, knjiga, školskog pribora i garderobe.

Za sve koji budu želeli da i sami iskuse osećaj vožnje oldtajmera biće organizovane test-vožnje. Zauzvrat je potrebno samo donirati iznos po izboru u kutiju za donacije.

UniCredit banka pokrenula akciju #vaznomije

U okviru zimskih gradova: Winterville u Mostaru i Ice Garden u Sarajevu i možete pronaći kutak UniCredit banke u kome se nalazi i novogodišnji okvir za fotografisanje. Za svaku fotografiju koju, tokom ovih prazničnih dana, napravite u ovom okviru i podelite na društvenim mrežama uz hešteg #važnomije, UniCredit banka će donirati 1 KM za pomoć radu Narodnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz ove banke, akcija se sprovodi sa ciljem podizanja svesti o potrebi za poboljšanjem položaja socijalno i ekonomski najugroženijih osoba u BiH.

Akcija „Jedan paketić za jedan osmijeh“

Zaposleni Addiko banke u Sarajevu i Banja Luci devetu godinu za redom sprovode akciju “Jedan paketić za jedan osmijeh“, sa sa ciljem da bolesnim i socijalno ugroženim deci i mladima ulepšaju praznične dane.

U okviru akcije, zaposleni prikupljaju novac, od koga se kupuju novogodišnji paketići koji će biti podeljeni deci i mladima u Zenici, Gračanici, Sarajevu, Banjaluci i još nekoliko gradova u BiH.

Prošle godine podeljeno je 300 paketića, a namera je da se ove godine taj broj premaši.

Humanitarna prodaja prazničnih lampiona

U okviru humanitarne akcije "Šibenik daruje" organizovana je prodaja lampiona i njihovo puštanje u nebo.

Akciju, koja je tradicionalno organizoavana na Badnji dan, 24. decembra podržao je veliki broj građana, a prikupljena sredstva namenjena su za potrebe lečenja Jelene Vukšić iz Danila, koja je zbog distrofije mišića osam godina u invalidskim kolicima. Deo sredstava namenjen je i za podršku ekonomski ugroženim porodicama iz Šibenika.

Novogodišnja donacija za Udruženje „Puževa kućica“

Kompanija „Beppler&Jacobson Montenegro“ uručila je i ove godine donaciju i novogodišnje paketiće budvanskom Udruženju „Puževa kućica” koje podržava decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Saradnja između kompanije „Beppler&Jacobson Montenegro“ i „Puževe kućice“ traje od 2015. godine, od kada kompanija na godišnjem nivou, kroz različite donacije podržava rad udruženja.

Pored novogodišnjih paketića za 42 dece, kompanija je ove godine organizovala i novogodišnju predstavu, koja je posebno obradovala mališane.

Ukoliko i vi želite da nekom ulepšate praznike, zaokružite godinu dobrim delom i tokom ovog perioda darivanja uradite nešto lepo za druge, podsećamo vas na koje sve načine možete to učiniti.