Fond za aktivno građanstvo otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju ISKRA, priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori.

Konkurs traje do 15. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

Nagrada ISKRA dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: 

  • doprinos na nacionalnom nivou,
  • doprinos lokalnoj zajednici,
  • doprinos dijaspore,
  • individualni doprinos. 

Pored glavnih nagrada, konkurs je otvoren i za dva specijalna priznanja i to:

  • za medijski doprinos i
  • specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru.

Konkurs se već 14 godina, organizuje sa ciljem da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva.

Cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Fond za aktivno građanstvo dodjeljuje nagradu ISKRA u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i uz podršku Fonda braće Rokfeler i Fondacije „Ćano Koprivica“. 

Tradicionalno, nagrada se dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju.

Detaljne informacije o konkursu kao i prijavni formulari za svaku od navedenih nagrada, nalaze se na sajtu Fonda za aktivno građanstvo.

Izvor: faktcg.org